23948sdkhjf

Too Good To Go vil helt ud til producenterne

Artiklen er opdateret 20. november kl. 09:20 med kommentar fra Motatos.

Mandag fortalte flere danske medier - også Food Supply - om en svensk madspildsportal, der nu er kommet til Danmark under navnet Motatos og sælger fødevarer, som ellers skulle have været destrueret af producenterne.

En af grundlæggerne, Karl Andersson, konstaterede, at mens der længe har været fokus på at nedbringe madspildet hos supermarkeder og private husstande, så har ingen før tænkt på den enorme mængde, der ligger hos producenterne.

Det har vakt opmærksomhed hos pr-manager Tanja Møller Andersen fra den danske madspilds-app Too Good To Go.

Hun peger på, at Too Good To Go i foråret supplerede den fysiske butik på Frederiksberg i København med en webshop, Too Good To Go Markedsplads, hvor hele landet kan købe overskudsvarer direkte fra producenterne.

Også dér har producenter mulighed for at afsætte varer, som af den ene eller anden grund ikke kan sælges i butikkerne. Eksempelvis varer, som nærmer sig “bedst før”-datoen, som har fejl på etiketten, eller hvor emballagen er blevet redesignet.

- Problemet med Motatos er jo, at varerne bliver leveret til og fra Stockholm, hvilket går ud over bæredygtigheden. Så hvorfor handle i Sverige, når der er et dansk alternativ, spørger Tanja Møller Andersen.

Motatos om bæredygtighed:

Food-Supply har fået følgende kommentar fra Motatos vedrørende den svenske koncerns klimaaftryk:

"For en lang række tørvarer ligger CO2 fra transport i omegnen a 3-5% af det samlede aftryk. Der er kortere indenfor landets grænser [hvis man ser på Too Good To Go's model, red.], men til gengæld kan man med et samlet lager redde langt større mængder mad - vi taler fx 150 paller ketchup."

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094