23948sdkhjf
>

Fåremælk og sort Castello-ost er i farezonen

Danmarks eneste fåremælksproducent, Richard Andersen i Everdrup ved Tappernøje, har sat sine 600 får til salg. Hvis det ikke lykkes at finde en køber inden årsskiftet, er det slut med dansk fåremælk til aftagerne hos Arla og Hårbølle Mejeri på Møn.

Det skriver Mælkeritidende

- Det er intet mindre end en katastrofe for dansk mejerikultur. For ikke at tale om tabet for Richard og de problemer, det skaber for Arlas Castello-ost og Hårbølle Mejeris fåremælksprodukter, siger Per Sørup, Hårbølle Mejeri, til fagmediet.

Årsagen til det hele er, at Richard Andersens gård er blevet eksproprieret, fordi gasledningsprojektet Baltic Pipe skal bygge en kompresserstation på hans grund. Staten overtager grunden ved årsskiftet.

For Hårbølle Mejeri har det store konsekvenser, hvis mælkeleverancen stopper. Det lille mejeri har flere fåremælksprodukter i sortimentet. Richard Andersen leverer også til Arla Food, der bruger mælken i Sort Castello, som indeholder 10 procent fåremælk.

- Vi arbejder i øjeblikket på at finde en ny leverandør i Danmark, lyder kommentaren ifølge Mælkeritidende fra Arlas presseafdeling.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.062