23948sdkhjf

Flügger køber 60 pct. af polsk malingproducent

Flügger har købt 60 pct. af den polske malingproducent Unicell med mulighed for senere at tilkøbe yderligere 14 pct.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Prisen for aktierne lyder på 87 mio. kr., og dermed værdisætter handlen den polske virksomhed, der omsætter for ca. 145 mio. kr. årligt, til 161 mio. kr.

– Unicell er en veldrevet virksomhed, der har skabt solide resultater gennem en længere årrække. De har et solidt afsæt i Polen, og har de seneste år haft pæn vækst og forventer fortsat vækst. Vi ser flere synergier mellem Flügger og Unicell, og ikke mindst ser vi frem til at bygge videre på Unicells flotte resultater inden for DIY-sektoren samt private label, udtaler Jimmi Mortensen, adm. direktør i Flügger.

Familieejet virksomhed på kanten af generationsskifte
Unicell blev grundlagt i 1998 af en hollandsk og en polsk familie, hvoraf både grundlæggerne og 2. generation i den polske familie nu er en del af virksomhedens daglige ledelse og fortsat vil være det.

– Det er en markant styrkelse af Unicell at blive en del af Flügger-koncernen. Vi får større muskler i forhold til produktionsvolumen og -planlægning samt mulighed for at udnytte synergier inden for områder som produktudvikling og indkøb. Vi supplerer hinanden godt og har en fælles forståelse for, hvordan virksomheden skal ledes og udvikles. Vi ser frem til de muligheder, der åbner sig ved at blive en del af Flügger-koncernen. Timingen er perfekt, da vi står overfor et snarligt generationsskifte i Unicell, og dermed overfor næste skridt i udviklingen af vores forretning, udtaler medstifter og CEO i Unicell, Roman Sawulski.

Flügger har siden 2004 haft aktiviteter i Polen, hvor koncernen i dag har produktion og administration i Gdansk og et butiksnet bestående af 57 egne butikker. Hidtil har Flügger-koncernen på det polske marked alene afsat produkter via egne butikker. Med købet af Unicell får koncernen dermed udvidet sin tilstedeværelse i Polen til også at omfatte salg til fritstående forhandlere og byggemarkeder.

Unicell eksporterer til 32 lande, men størstedelen af afsætningen sker til det polske marked, hvor cirka 85 pct. af omsætningen genereres. Købet af malingproducenten forventes at påvirke Flügger group A/S’ omsætning positivt med cirka 50 mio. kr. i regnskabsåret 2019/20.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094