23948sdkhjf

Ikea kobles til kinesisk tvangsarbejde

Sammen med flere andre store virksomheder kobles Ikea nu til tvangsarbejde i Kina, hvor virksomhedernes underleverandører skal have benyttet sig af arbejdstagere i forskellige tvangslejre.

Læs også: Ikea lancerer Lego-kollektion

Det skriver svenske Götesborgs-Posten.

Der er tale om lejre i den kinesiske provins Xinjiang, hvor det kinesiske styre ifølge FN-eksperter og menneskerettighedsgrupper holder mere end en million mennesker fanget, herunder Uighurere og andre etniske minoriteter.

Xinjiang er desuden den del af landet, hvor der fremstilles mest bomuld, og nu rapporterer en række udenlandske medier altså, at flere store virksomheder, herunder Ikea, skal have indkøbt bomuld, en underleverandør har fået produceret ved brug af tvangsarbejde.

– Hvis du handler med bomuld i Kina, kan du aldrig være sikker på, at du ikke har tvangsarbejde i din forsyningskæde, siger Nathan Ruser, forsker ved Australian Strategic Policy Institute, til BBC.

Ikea skriver til Svenska Dagbladet, at de tager situationen meget alvorligt, og at tvangsarbejde ikke er noget, virksomheden tillader.

Den svenske møbelkæmpe har en garnleverandør i provinsen, som ifølge avisens oplysninger skulle være kontrolleret så sent som i juli.

Læs mere om: Ikea
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172