23948sdkhjf

Nu stiger priserne på svinekød voldsomt hos Coop

Salling Group og Coop advarer svineavlere om prisstigninger. Svinekød kan blive næsten dobbelt så dyrt.

Der bliver eksporteret mere og mere svinekød til Kina, og det har betydet, at producenterne har kunnet sætte priserne op. 

Læs også: Vestfyen tilbagekalder sodavand

Gennem det seneste år har de danske dagligvarekæder oplevet store prisstigninger på svinekød, og Coop fortæller, at koncernen til en vis grad har holdt tilbage i forhold til at sende stigningen videre til forbrugerne. 

Det skriver BT. 

På den måde har forbrugerne været skånet, men det er slut nu, advarer Coop, der varsler prisstigninger på op imod 80 eller 90 pct. på svinekød. 

- Svineproducenternes pengepung har det jo fint, men måske er det et selvmål. Kunderne ændrer hurtigt vaner, siger Lars Aarup, der er analysechef i Coop.

Læs også: Coop hjalp små 120 små fødevarevirksomheder med ny salgskanal under corona

Han kalder det en kortsigtet strategi fra svineavlernes side og peger på, at forbrugerne hurtigt kan gå over til for eksempel kyllingekød i stedet. 

På samme måde har Salling Group oplevet store prisstigninger det seneste år, og koncernen er derfor klar med "et forsigtigt forsøg på at råbe vagt i gevær over for priserne."

De danske svineproducenter afviser kritikken, og formand Kim Heiselberg påpeger, at producenterne sælger til markedspris. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.14