23948sdkhjf

Fødevarestyrelsen så kinesisk koks seng i lagerrum tre gange

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

En kontrollant fra Fødevarestyrelsen så flere gange sengen i det lille lagerrum i en restaurant, hvor den kinesiske kok Huashan Hong boede på fire kvadratmeter. Uden dog at reagere.

Frem til i sommer knoklede den kinesiske kok Huashan Hong op til 80 timer om ugen på restaurant Bao & Bar midt i København, hvor han boede i et smalt lagerrum på fire kvadratmeter og sov på en hjemmebygget seng af pap og paller.

Læs også: Restauratør: - Vi fortryder det senere, hvis fiskehandleren lukker

I løbet af de 180 dage, hvor han arbejdede i restauranten, kom Fødevarestyrelsen på kontrolbesøg tre gange. Her så kontrollanten flere gange det lille rum, som Huashan Hong sov i, ligesom vedkommende kommunikerede med den kinesiske kok, uden at de dog rigtig kunne tale sammen.

Og mens restaurant Bao & Bar ved kontrolbesøgene fik tre sure smileys, påbud og bøder for blandt andet dårlig rengøring i køkkenet og håndteringen af fødevarerne, reagerede Fødevarestyrelsen ikke på, at Huashan Hong overnattede i lagerrummet bagerst i restauranten. Det skriver Fagbladet 3F.

Selv om Fødevarestyrelsens primære opgave er at kontrollere håndteringen af fødevarer, hygiejne og rengøring, har styrelsen som offentlig myndighed pligt til at underrette andre myndigheder, hvis der findes mistænkelige forhold.

Det påpeger professor og arbejdsmarkedsforsker Bent Greve, Roskilde Universitet. Han henviser til, at der i årevis har været problemer med sort arbejde og social dumping i restaurationsbranchen.

Læs også: Hurtigt farvel: Ny Naturmælk-mælk droppet

- Det kan Fødevarestyrelsen ikke være ubekendt med, siger Bent Greve.

- I restaurationsbranchen er der behov for løbende og systematisk kontrol, og selv om Fødevarestyrelsens opgave er at kontrollere køkkener og fødevaresikkerhed, burde man være opmærksom på, hvad det kunne betyde eller være tegn på, når man opdager en soveplads i et lagerrum, siger han.

Hos Københavns Professionshøjskole undrer lektor Michael René sig også.

Han påpeger, at det ikke er særlig hygiejnisk, at en kok sover i en restaurants lagerrum.

Læs også: Minister giver lukkede restauranter lov til takeaway

- Hvis det er den samme tilsynsførende fra Fødevarestyrelsen, der har været forbi tre gange og set sovepladsen, burde det have fået alle alarmklokkerne til at ringe, siger Michael René.

Hos Fødevarestyrelsen vil Fødevarechef i Københavnsområdet, Jakob Munkhøj Nielsen, nu undersøge mulighederne for at stramme op og gøre tingene bedre.

- Det er rigtigt, at Fødevarestyrelsen var forbi tre gange, og at tilsynsførende på flere besøg så sovepladsen. Der blev spurgt ind til det, og tilsynsførende vurderede, at der ikke var tegn på en fast overnattende: Der var ikke tandbørste, der var ikke håndklæder, der hang til tørre eller tøj, der var stablet op, siger Jakob Munkhøj Nielsen til Fagbladet 3F.

- Lederen af virksomheden forklarede, at det var et sted, man kunne tage et hvil, og det lignede det også, siger han.

Læs også: Ingen løsning: Jensens Bøfhus tættere på konflikt

Spørgsmål: Så hvis man rydder godt nok op efter sig, så slipper man for, at Fødevarestyrelsen sladrer?

- Vi kommer jo uanmeldt og igen: Det er ikke sådan, at vi har en kontrolopgave, der hedder at kontrollere udenlandsk arbejdskraft. Vi kommer for at kontrollere køkkener og fødevaresikkerhed, siger Jakob Munkhøj Nielsen.

På baggrund af Fagbladet 3F’s historie, vil han dog nu undersøge, om Fødevarestyrelsen kan gøre det bedre.

- Dels ved at begynde at indføre registrering af, hvor ofte vi ser noget, som vi underretter på og så mere systematisk ved at give de tilsynsførende nogle værktøjer, der gør det nemmere for dem at rette henvendelse, hvis de støder på noget, siger han.

Hold dig opdateret med RetailNews
Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu

Donation fra Lidl skal forsøde påsken for trængte familier og beboere på botilbud

Hele branchen holder åbent i påsken

Selv om mange var imod Salling Groups forslag om påskeåbent, holder stort set alle dagligvarebutikker åbent.

Lukkede storcentre giver faldende salg hos Bilka og Føtex

Der er sket et markant skifte i kundernes måde at handle på, siger topchefen for supermarkedsgiganten Salling.

FødevareDanmark: Hullede hjælpepakker presser virksomheder i knæ

Coop.dk åbner for levering til særligt udsatte

Folk i Storkøbenhavn, som på grund af corona ikke må forlade deres hjem, kan nu komme foran i køen.

Salling Group vil ikke opfordre folk til at handle lokalt i påsken

Ny kampagne samler næsten alle aktører på dagligvarescenen i Danmark. Men Salling Group er ikke med.

Nyhedsbrev

13.072 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Saftproducent bukker under for coronakrisen

Restauratør: - Vi fortryder det senere, hvis fiskehandleren lukker

Digitalt Salg: Få nøglen til fremtidens detailhandel

18.000 Thy-pilsnere bliver til gratis håndsprit

Coronakrisen sender salget af biler i bakgear

Coop tilbyder sine lejere at udskyde betaling

Coops nye initiativ hjælper blandt andet andre butikker, servicefag og lagre.

Nemlig.com har ansat 200 – og vil nu doble op

Nu står grænsehandlen helt stille: Næsten alle er sendt hjem

Bager og gør rent - corona ændrer danskernes indkøbsmønstre

Netto vil skille kunderne ad ved kassebåndet

Nyt initiativ imod smittespredning skal udrulles inden påske.

Cigaretter bliver dyrere i dag: To ud af tre danskere bakker op

En stor del af danskerne bakker op om at gøre rygning dyrere. Højere pris kan nedbringe rygning, sige forsker.

Bryggerier ramt af coronakrisen: Ølforbruget styrtdykker

Madspildsbutikker øger omsætning med 40 procent under corona-krisen

Det skyldes blandt andet, at store supermarkedskæder donerer langt flere og mere attraktive varer end under normale omstændigheder.

Kims oplever syv weekendaftener om ugen

Taskforce skal fordele medarbejdere i dagligvarebutikkerne

Koncern bag to Michelin-restauranter i Danmark går konkurs

Efter flere år med underskud har koncernen bag restauranterne Kadeau drejet nøglen om.

Små bryggerier finder nye corona-veje

Salget af vin og spiritus falder under coronaudbrud

HK Handel: Dispensation af lukkelov skaber utryghed hos butiksansatte

Glutenfri bagerisucces har fordoblet omsætningen og vil nu bygge nyt

Gorm's-ansatte går kraftigt ned i løn

Minister afviser at ændre bagatelgrænse for tyveri af håndsprit

Kohberg lukker for bake-off

Ulovlige forhandlere sælger selvtests og medicin på nettet

Hurtigt farvel: Ny Naturmælk-mælk droppet

Flydende panodil kan nu kun købes på recept

Ingen hjælp: Ny flødebollefabrik ramt af ekstremt dårlig timing

Løvbjerg leverer det bedste resultat i 12 år

Huslejen udeblev: Nu skal det gamle Bazar Fyn have nye lejere

Paragraf kan komme kriseramte erhvervslejere til undsætning

City Vejle har skabt en handelsplatform til den hårde tid

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Bliv opkvalificeret i salgsteknik online og få godtgørelse

Måske verdens bedste forretningsform for vækst?

Expression er flyttet ind hos ByMakers i Skanderborg

Nu tester GTS-institut værnemidler 24 timer i døgnet

Ny ordre til Stender

Sådan forholder du dig til coronavirus, som virksomhedsejer

PALOMAT® holder påskeferie

Netto forbygger mod dyre driftstop med serviceaftale til 518

Fra smugkig til ny kassevasker

En usikker tid for design- og modevirksomheder

Schneider Electric lancerer nye LK designstikdåser i høj kva

Sådan arbejder du hjemmefra uden besvær

Ubro SystemPac holder produktionen igang

Hold afstand – bare ikke når det gælder dialog og ledelse

10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør

EuroShop var en stor succes for CTcoin

Har du kunder i Nordtyskland?

Virtuelt tekstil event maj 2020

Corona Skilte og Folier?

Fødevareafsætningen i akut forandring

Onlinekursus i Butikkens budget

Løsning til mennesker med kommunikationsvanskeligheder

Producent søger leverandører af læder

Solen skinner

Desinficerende ozonbehandling

Send til en kollega

0.157