23948sdkhjf

Spangsberg vinder tvist med spiritusfirma

Det skal være slut med Små Ugler.

Det fastslår Sø- og Handelsretten i dag i en afgørelse, der langt overvejende falder ud til fordel for spiritusfirmaet United Drinks og Spangsberg Chokolade. De to firmaer havde sammen anlagt en sag med otte påstande mod Spritfabrikken Danmark.

Spritfabrikken Danmark lancerede i september spiritusvarianten ”Små Ugler” som en del af en såkaldt ”Små-serie” bestående af 17 andre smagsvarianter.

Medhold i fem af otte
Men netop de små ugler minder så meget om ”Blå Ugler”, som Spangsberg og United Drinks har samarbejdet om siden 2017, at de to firmaer i november anlagde sag ved Sø- og Handelsretten.

Her faldt afgørelsen i dag med medhold i fem af otte påstande fra United Drinks og Spangsberg Chokolade.

Det betyder blandt andet, at Spritfabrikken Danmark hverken må fremstille, lade fremstille, markedsføre, sælge, importere og/eller eksportere en spiritus under brug af navnet Små Ugler. Samtidig skal alle Små Ugler tilbagekaldes fra grossisterne.

Med afgørelsen skal Spritfabrikken endvidere betale sagsomkostninger til Spangsberg og United Drinks. Spritfabrikken har nu fire uger til at beslutte, om man vil kære afgørelsen.

Læs hele afgørelsen her.

Fakta: Det siger Sø- og Handelsretten

United Drinks og Spangsberg Chokolade nedlagde otte påstande mod Spritfabrikken Danmark. Sø- og Handelsrettens afgørelse gav dem medhold i fem:

  • Det forbydes Spritfabrikken Danmark ApS at fremstille, lade fremstille, markedsføre, sælge, importere og/eller eksportere en spiritus under brug af navnet Små Ugler.
  • Det forbydes Spritfabrikken Danmark ApS at fremstille, lade fremstille, markedsføre, sælge, importere og/eller eksportere spiritusvarer, hvor varemærket Blå Ugler benyttes.
  • Det forbydes Spritfabrikken Danmark ApS at markedsføre spiritusvarer med brug af billeder eller animationer af blå bolsjer, der er formet som ugler.
  • Det påbydes Spritfabrikken Danmark ApS at tilbagekalde al spiritus omfattet af ovennævnte forbud fra grossister, detailhandlen og andre udsalgssteder og udskænkningssteder i det omfang, der er tale om egne kunder.
  • Det påbydes Spritfabrikken Danmark ApS at fjerne alt markedsføringsmateriale omfattet af ovennævnte forbud fra samtlige online platforme og andre steder, hvor det er tilgængeliggjort.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093