23948sdkhjf

Ulovligt fødevarelager afsløret i Skive

I tre lokaler i en baggård i Skive afslørede Fødevarestyrelsens rejsehold med assistance fra politiet mandag et uregistreret - og dermed ulovligt - lager med fødevarer. Det skete på baggrund af et tip, skriver Skive Folkeblad med tilsynsførende Thomas Barbré fra Fødevarestyrelsen som kilde.

Han oplyser til avisen, at der er tale om fødevarer, som man typisk ser i indvandrerbutikker - blandt andet konserves, nødder i kasser og såkaldt butter ghee. Der var også en kummefryser med falafel, og alt i alt var lageret så stort, at der måtte rekvireres to lastbiler til at fragte varerne væk.

Fødevarestyrelsen har endnu ikke fundet de mange fødevarers ejer, men er ved at undersøge, hvem der ejer og lejer lokalerne. I første omgang er varerne beslaglagt. Dels for at undgå, at de forsvinder, og dels fordi Fødevarestyrelsen kunne konstatere, at der var mus på stedet, og at der således kunne være tale om sundhedsfare.

Styrelsen skal muligvis også have kigget nærmere på, om der er danske varedeklarationer og pant på varerne:

- Vi har ikke koncentreret os om mærkningen endnu. Men det vil vi gøre i forbindelse med en eventuel frigivelse af varerne. Men det kræver, at der er en, der rækker hånden op og siger "det er mine varer", siger Thomas Barbré til Skive Folkeblad.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.205