23948sdkhjf

Danske virksomheder blev snydt af falsk klimakompensation

Flere danske virksomheder er blevet snydt, da de ville reducere deres CO2-udledning gennem et træplantningsprojekt i Uganda.

Det kan Politiken afsløre mandag, efter at have undersøgt forretningsmetoderne hos en stribe selskaber under navnet Our Climate og klimaregistret CO2.com.

Undersøgelsen af Our Climate og CO2.com viser, at kunderne blev garanteret, at træplantningen var verificeret og registreret i et "globalt klimaregister".

En af Danmarks største kisteproducenter, Fuglebjerg Kistefabrik, købte for 17.500 kr. plus moms et certifikat, som garanterede, at virksomhedens årlige CO2-udledning blev reduceret.

Men træprojektet i Uganda er ikke verificeret af en uafhængig tredjepart, og det såkaldt "globale klimaregister" var i stedet en hjemmeside med tilknytning til folk bag Our Climate.

- Det er det værste, jeg nogensinde har hørt om på klimakompensationsmarkedet, siger projektchef i Niras, Morten Pedersen, som de seneste 20 år har beskæftiget sig med klimakreditmarkedet, til Politiken.

Samme vurdering har økonomiprofessor og tidligere formand for Klimarådet, Peter Birch Sørensen.

- Det er ret rystende og stærkt vildledende. Som jeg ser det, er de virksomheder, som har købt klimakompensationen, blevet taget grundigt ved næsen. Det er falsk markedsføring. Af hensyn til deres eget renommé burde køberne tage skridt til at få standset det her, siger han.

Det er samtidig en historie om halve sandheder og ukorrekte oplysninger.

Da Politiken besøgte adressen, som angiveligt skulle huse Our Climates kontor i Ugandas hovedstad, Kampala, var der ingen, der kendte til klimavirksomheden. Lokationen rummede i stedet en bh-forretning i et indkøbscenter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11