23948sdkhjf

Regeringen sætter fokus på bæredygtig emballage i e-handlen

Danskerne handler varer på nettet for 174 mia. kr. om året, og der følger store mængder emballage med de e-handlede varer.

Der bruges store mængder emballage til e-handel, og nu vil regeringen igangsætte et initiativ, der skal se nærmere på den udfordring. 

Initiativet er et af flere bæredygtige og grønne initiativer i den vækstplan for handel og logistik, som regeringen fremlægger i det nye år, fortæller Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse. 

Vækstplanen følger op på anbefalinger fra Vækstteam for handel og logistik og indholdet understreger samtidig, at grøn omstilling er en topprioritet for regeringen.

- Det er vigtigt, at vi hjælper danske virksomheder i handels- og logistikerhvervene bedst muligt med at klare sig i den grønne omstilling og den internationale konkurrence. Det er en vigtig ambition med vækstplanen. Der er et stort potentiale i at kunne pakke og transportere mere bæredygtigt. Derfor er jeg glad for at vi med dette initiativ får mere viden på området til gavn for virksomhederne, siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Med regeringens initiativ skal der skal blandt andet gennemføres et globalt innovationstjek, der skal afsøge innovative emballage- og logistikløsninger i e-handlen fra andre lande med stor og voksende e-handel.

Formålet er at finde og formidle inspiration til danske virksomheder, der kan hjælpe dem til at forebygge og minimere emballageforbrug og reducere omkostninger i e-handelen.

- Vi køber mere og mere på internettet, og det giver store mængder emballage, som vi bare smider ud. Det er unødigt spild af ressourcer. Derfor skal vi finde nye løsninger på tværs af grænser, så vi kan begynde at bruge emballagen flere gange i stedet for brug og smid væk, når vi køber ind på nettet, siger miljøminister Lea Wermelin.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078