23948sdkhjf

Regeringen klar med nyt initiativ for at fastholde levende bymidter

Ændringer i indkøbsvaner, den stigende e-handel, og et faldende udbud af butikker påvirker livet i bymidten.

Derfor er der behov for at gentænke bymidten, hvis der fortsat skal være levende bymidter over hele landet, skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse

Regeringen vil oprette et partnerskab med Erhvervsministeriet, organisationer med særlig viden inden for bymidteudvikling og kommuner med det overordnede formål at understøtte kommunernes arbejde med levende bymidter.

- Levende bymidter i små og mellemstore byer i Danmark er truet, og der sker en centralisering, som er skadelig. Vores byer i hele landet skal trives. Derfor igangsætter jeg nu er partnerskab for levende bymidter, som skal sætte fokus på at fastholde liv og aktiviteter i små og mellemstore byer og lokalsamfundene, siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Initiativet blev præsenteret ved en lancering i Hobro bymidte mandag den 6. januar, hvor erhvervsminister Simon Kollerup mødtes med lokale repræsentanter fra Hobro, som ligger i Mariager Kommune.

Kommunen arbejder aktivt med udvikling af Hobro bymidte.

Partnerskabet skal analysere igangværende projekter og foretage en systematisk erfaringsopsamling af gode eksempler på levende bymidter, både danske og udenlandske.

Der skal udarbejdes en værktøjskasse med forslag til løsninger og konkrete greb til bymidteudvikling og –omstilling og komme med anbefalinger til statslige indsatser, der kan understøtte kommunernes arbejde med levende bymidter.

Som en del af partnerskabets anden fase udvælges 3-5 byer, hvor der udarbejdes konkrete udviklingsstrategier i partnerskab mellem kommunen, handelsstandsforeningen og evt. andre lokale aktører, der skal danne rammen om en mere målrettet og sammentænkt indsats fra såvel offentlige som private aktører i byen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062