23948sdkhjf

Brillekæde uddeler briller for millioner til socialt udsatte

For 4. år i træk deler optikerkæden Smarteyes briller ud til socialt udsatte fra Kirkens Korshærs varmestuer.

Hidtil er uddelingerne forgået i 10 byer over hele landet, men nu er turen kommet til Københavns socialt udsatte, hvor kæden netop har åbnet to butikker, fortæller Kirkens Korshær i en pressemeddelelse. 

- Vi ved, at ingen kan hjælpe alle, men tror samtidig på, at alle kan hjælpe nogen. Som virksomhed har vi valgt, at vi gerne vil gøre noget for nogle af Danmarks mest udsatte. Brilleuddelingerne bringer en følelse af stolthed, glæde og medborgerskab med sig. Det har stor værdi, at vores medarbejdere kan hjælpe et udsat menneske så direkte, konkret og nært, som når en borger fra Kirkens Korshær træder ind i butikken for at få undersøgt sine øjne, lyder det fra administrerende direktør for Smarteyes, Mads Poulsen.

Hos Kirkens Korshær ser man med taknemmelige øjne på den flotte donation. Donationen af briller har nemlig en værdi, der rækker langt ud over det materielle.

- Det at modtage et par nye briller, åbner bogstaveligt talt for at kunne se noget andet og mere, og selv blive set på en ny måde. Det at have passende briller er noget, mange tager for givet, så det køber man bare, men som man som hjemløs og udsat ikke har økonomi til. Dertil er det at blive behandlet som et helt almindeligt menneske i processen også en gave. Én af vores brugere har ved en tidligere lejlighed udtalt, at det gav ham mere liv at få nye briller. Og det siger alt om værdien af Smarteyes donation. Den giver mere liv til vores brugere, og derfor har den en særlig og ekstra værdi , siger Helle Christiansen, der er chef for Kirkens Korshær.

Når brilleuddelingerne i København er løbet af stablen, vil der samlet være uddelt briller for mere end tre mio. kr. siden 2016.

Smarteyes er Sveriges andenstørste optikerkæde grundlagt i 2007.

I Danmark åbnede den første butik i 2013, og siden er der kommet 12 butikker til i hele landet. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111