23948sdkhjf

Nyt tiltag fra Coop vil øge det samlede økologisalg markant i Danmark

Bananerne i Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen, Irma og Fakta er nu 100 procent økologiske.

De konventionelle bananer er allerede ude af butikkerne, hvor der siden 1. januar udelukkende er distribueret økologiske bananer, fortæller Coop i en pressemeddelelse.

Baggrunden er, at sprøjtemidlerne chlorpyrifos og chlorpyrifos-methyl findes i konventionelle bananer. De er under mistanke for bl.a. at kunne skade udviklingen hos fostre og børn.

- Vi har over de seneste år skærpet vores krav til, hvilke stoffer der må være i vores varer. Med dette tiltag markerer vi en ny milepæl for vores mangeårige arbejde med at udfase farlige stoffer, siger koncerndirektør Jens Visholm fra Coop.

Sidste år udgjorde økologiske bananer godt en tredjedel af Coops samlede banansalg. Så dette skifte på en af de mest solgte varer i dagligvarehandelen, vil løfte den samlede økologi-andel i Danmark.

- Det er godt for arbejderne i bananplantagerne i Syd- og Mellemamerika, der slipper for at håndtere sprøjtemidlerne. Og det er godt for de danske forbrugere, der nu har fuldstændig tryghed for, at der ikke er rester af pesticider i deres bananer, siger CSR-chef i Coop, Thomas Roland.

Udmeldingen af konventionelle bananer sker som led i Coops nye CSR-strategi, der offentliggøres i løbet af kort tid.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172