23948sdkhjf

Kødekspert havde veganerplan i skuffen i årevis

Når fynske BF-Oks, der i årevis har specialiseret sig i kødprodukter, nu også er kommet ind på det veganske marked, er det absolut ikke en overilet beslutning.

Det konstaterer indehaver og direktør Michael Gertz, som tydeligt husker, hvor han blev opmærksom på, at noget var i gære.

- Jeg var i London for fem år siden, og dér var det helt tydeligt, at der var gang i en veganerbølge. Så jeg tog hjem og udviklede et veganerprojekt, som jeg i første omgang lagde i skuffen. Og for halvandet år siden var tiden så moden til, at vi så småt gik i gang med det, fortæller han.

- Vores veganske produkter smager ikke af kød. Hvorfor skulle de smage af noget, som veganerne foragter? Det giver jo ingen mening, nævner Michael Gertz, der har både pålægsprodukter og farsmasse på den veganske menu - og som har mange flere produkter i støbeskeen.

Han har ikke præcise tal på, hvor stor en andel hans veganske produkter nu er oppe på at udgøre hos BF-Oks, men det er højst fem procent, siger han.

- Og markedet er tydeligt geografisk betinget. Det er i storbyerne, og det er hos de unge. I Vestjylland og Nordjylland eksisterer det stort set ikke. Og så er det meget tydeligt, at på efterskolerne spiser de meget lidt kød i forhold til, hvad de gjorde før, nævner direktøren.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078