23948sdkhjf

Rekordregnskab skal sikre fremtiden for Thisted Bryghus

Danmarks femtestørste bryggeri, Thisted Bryghus, har for ottende år i træk præsteret overskud - og igen med det bedste resultat nogensinde.

Det konstaterede direktør Aage Svenningsen lørdag på bryggeriets generalforsamling i Thy-Hallen, hvor 1.200 aktionærer var samlet til det, der betegnes som "Den fjerde Højtid" i Thy.

Resultatet landede ifølge direktøren på 5,3 millioner kroner før renter og skat, i et år, hvor Thisted Bryghus gennemførte en omfattende investering i en ny bryggeribygning med topmoderne udstyr.

Det øgede overskud skyldes vækst i salget.

- Vi har realiseret en nettoomsætning på 53,6 millioner kroner, som er rekord, og en stigning på godt 4,7 millioner kroner i forhold til sidste regnskabsår. Vi har de sidste fem regnskabsår og frem til i dag haft en sund omsætningsudvikling år efter år, med en vækst på 39 procent. Det er jeg tilfreds med, sagde Aage Svenningsen.

Investeringer for 25,9 millioner
Thisted Bryghus har i regnskabsåret investeret for 25,9 millioner kroner. hvor det altoverskyggende var investeringen i ny bygning og etablering af nyt brygværk samt, i samarbejde med Thisted Kommune, udvidelse af bryghusets parkeringsforhold. Den totale investering forventes at løbe op i 37 millioner.

- Det er afgørende for fremtiden for Thisted Bryghus at skabe overskud, der kan være det økonomiske fundament for en betydelig egenfinansiering af de investeringer, vi står overfor i fremtiden for at overleve som folkeejet lokalt bryggeri, sagde Aage Svenningsen.

I år er det 25 år siden Thisted Bryghus, som det første bryggeri introducerede økologisk øl i Danmark - Økologisk Thy Pilsner.

Thisted Bryghus er folkeejet af cirka 2.200 aktionærer og beskæftiger 23 medarbejdere på bryggeriet i Thisted. Bryggeriet blev etableret af lokale thyboer i 1902.
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.088