23948sdkhjf

Eksport og Ikea skubber Tvilum tilbage i højt gear

To år efter konkursen er der igen fart på i Fårvang. Alene i efteråret har møbelproducenten ansat 80 nye medarbejdere, mens yderligere 20-30 er på vej i den kommende tid.

Det skriver Midtjyllands Avis.

Til avisen fortæller produktionsdirektør Henrik Ditlev Schøn Nielsen, at Tvilum i 2019 lykkedes med at skabe en vækst på hele 20 pct., og forventningen lyder på en tilsvarende vækst i år.

Forklaringen skal findes flere steder. Dels landede Tvilum i november 2018 en løbende ordre på garderobeskabe til Ikea til en værdi af 180-190 mio. kr., og dels har den midtjyske møbelproducent fået styrket sit globale fodfæste.

Ifølge kommerciel direktør Signe Fabricius har Tvilum igen fået godt fat i eksportmarkederne og med det globale salg er man ikke afhængig af, hvordan konjunkturerne ser ud de enkelte steder.

– Der er et marked for vores produkter, og det marked er i vækst. Vi sælger online i USA, og det er et marked, vi har prioriteret. Vi er virkelig lykkedes med at få fodfæste, og vi har oplevet en vækst på 87 pct. der, siger Signe Fabricius til Midtjyllands Avis.

Forventede et overgangsår
Med 20 pct. vækst sidste år er Tvilum desuden lykkedes med at overgå egne forventninger. Da regnskabet for 2018 landede, lød forventningerne til det kommende regnskabsår på en vækst på 7 pct.

– Vi er godt på vej, men vi kan altid give den fuld skrue senere. 2019 bliver et overgangsår, og så kan vi give den gas i 2020, udtalte adm. direktør Torben Porsholdt i den forbindelse til Wood Supply.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172