23948sdkhjf

Kartoffelsucces: Teenager med egen maskinpark sælger fra tre vejboder

Han er kun 18 år, men han har drevet kartoffelvirksomhed i 10 år. Og nu hiver han årligt cirka 28 ton kartofler op af jorden ved siden af uddannelsen til landmand.

Kasper Johannsen fra Varming ved Ribe er kendt i lokalområdet som Kartoffel Kasper, og han har store planer om at sit eget landbrug og blive kartoffelavler på fuld tid, skriver JydskeVestkysten.

Det hele begyndte med, at han som otte-årig solgte kartofler i vejkanten for naboen, der er kartoffelavler. Siden da - særligt de seneste tre år - har det udviklet sig til, at Kasper Johannsen selv har lejet mere og mere jord, har dyrket sine egne kartofler og har investeret i en maskinpark. Han har blandt andet to traktorer, en lille og to store kartoffeloptagere, en kartoffellægger, et sorteringsanlæg og en gaffeltruck, som han har købt sammen med sin far, skriver avisen.

- Det næste bliver nok en vandingsmaskine og en marksprøjte, siger Kasper Johannsen til JydskeVestkysten. Han har netop lejet yderligere en hektar jord, så han i 2020 kommer op på at dyrke kartofler på 2,5 hektar.

Kaspers Kartofler sælger i dag til private fra tre vejboder. Han bringer også ud, hvis folk køber mindst 25 kilo, og sælger desuden til to restaurationer i Ribe.

Originalartikel: https://jv.dk/artikel/driftig-teenager-kartoffel-kasper-har-opbygget-succesfuld-virksomhed-i-varming
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109