23948sdkhjf

Jysk bryghus vil 10-doble produktionen

På Skanderborg Bryghus blev der sidste år brygget og tappet godt 400.000 liter øl. Ambitionen er at nå op på det 10-dobbelte, og det skal aftaler med andre producenter gerne være med til at opnå.

Det fortæller direktør Anders Laursen til Viborg Stifts Folkeblad.

- Der findes mange mikrobryggerier, der har gode kompetencer og en dygtig brygmester, men som måske mangler den kapacitet og det know-how, som vi sidder med, for at kunne tage det sidste skridt videre. Der kan vi tilbyde dem muligheden for at brygge på vores anlæg, hvor de for det første bliver sikret en ensartethed i øllet, og for det andet en høj kvalitet, da vores anlæg sørger for, at der er styr på processen fra stat til slut, siger han til avisen.

Læs også: Coronavirus stopper produktionen af corona-øl

Bryggeriet blev skabt i 2015 af syv venner, der gennem en årrække havde brygget øl på hobbyplan, da de besluttede sig for at sælge folkeaktier for at etablere et lokalt bryghus. Det lykkedes så godt, at de kunne åbne Skanderborg Bryghus med 18 gæringstanke og to bryggetanke på hver 500 liter. Men allerede efter et par år viste de 100.000 liter øl, som bryggeriet kunne levere årligt, sig at være for lidt.

Læs også: Rekordmange nye øl tappes på dåse

En aktieudvidelse førte til, at bryghuset i slutningen af 2018 købte det nuværende, gennemautomatiserede anlæg, der omfatter 27 gærings- og fermenteringstanke. Ifølge Anders Laursen formentlig et af de mest moderne mikrobryggerier i Nordeuropa. Han anslår i Viborg Stifts Folkeblad , at der alt i alt nu er investeret 75-80 millioner kroner i bryghuset, som har 18 ansatte.

Originalartikel: https://viborg-folkeblad.dk/artikel/skanderborg-bryghus-brygger-p%C3%A5-planer-om-at-s%C3%A6lge-mere-end-%C3%B8l
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094