23948sdkhjf

Sushikæde fik millionoverskud - og overtrådte loven

Restaurantkæden Karma Sushi, der driver seks sushirestauranter i Jylland og København, landede i 2019 et overskud på to millioner kroner før skat - det bedste resultat siden 2015.

Alligevel får selskabet en løftet revisorpegefinger i regnskabet, hvor revisionen påpeger, at Karma Sushi i årets løb overtrådte både skatteloven og momsloven, idet der ikke blev betalt rettidig A-skat og moms til Skat. Momsen blev heller ikke indberettet.

I sine kommentarer til regnskabet konstaterer ledelsen, at forretningerne over hele linjen havde en øget indtjening i forhold til 2018, hvor selskabet kom ud med et underskud på to millioner og også måtte reducere antallet af restauranter. Det fremgår, at det i 2019 var nødvendigt at sætte tempoet ned og fokusere på kernedriften.

- Generelt har 2019 været et oprydningsår, hvor der har været truffet nogen hårde men nødvendige beslutninger og afskedigelser. Der har været nogen uheldige omstændigheder, bl.a. en brat lukning af forretningen i Karma Kødbyen og et par enkelte nøglepersoner som har været et dyrt bekendtskab for forretningen, hedder det i ledelsens beretning.

Læs også: Restauranter forventer et dystert efterår

- Kæden er nu kommet til et sted, hvor det igen er på tide at overveje yderligere ekspansion i Danmark. Der vil være
brug for endnu et år på dansk jord, inden Karma Sushi for alvor vil kigge på at åbne de første forretninger i
udlandet, nævner ledelsen også.

Til Finans siger ejer og direktør Morten Hansson om rodet med skat og moms:

Læs også: Nu åbner to corona-sikrede drivhusrestauranter

- Vi har skiftet revisorer et par gange sidste år og derfor glemt at betale til tiden - ligesom man kan komme til med en elregning. Det betyder heldigvis ikke andet, end at der kommer lidt renter på fremadrettet.

Morten Hansson ejer også den mexikanske kæde Vaca, der har fire restauranter i Aalborg, Aarhus, Valby og København. Begge kæder er del af moderselskabet Kuyashii, som Morten Hansson ejer 95 procent af, mens broderen Kasper Hansson ejer resten.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094