23948sdkhjf

Pizza-Gorm har købt sig ind i "chips-monster"

- Jeg tror, det er et monster, vi har sat i gang, og at det kommer til at fyre afsted.

Den kendte pizza-iværksætter Gorm Wisweh har store forventninger til sin nyeste investering, som har givet ham 15 procents ejerskab af Seaman Seeweed Chips i Grenaa. Han har ikke gjort det for pengenes skyld, men regner alligevel med, at investeringen i chips baseret på tang kan blive en særdeles god forretning for ham.

- Jeg forventer i løbet af tre år at have fået investeringen retur tre-fire-fem gange. Blandt andet fordi chipsene snart bliver økologiske, og så er det helt andre og store markeder, der er i spil, siger Gorm Wisweh til Food Supply.

Han ønsker ikke at oplyse, hvor meget han har betalt for de 15 procent. Men han fortæller, at han først og fremmest har købt sig ind, fordi han kender stifteren af Seaman Seaweed Chips, Heine Max Olesen, rigtig godt.

Gorm Wisweh og Heine Max Olesen mødte hinanden første gang for seks år siden, da de begge deltog i Folkemødet på Bornholm.

- Man skal jo bare være sammen med ham i en halv time, så synes man, at tang er det bedste i verden. Heine har den ild, husker Gorm Wisweh.

Iværksættere i hjertet
Mødet resulterede i, at pizzamanden lige siden har fulgt tangmandens karriere, og at det udviklede sig til et kammeratskab og masser af gode råd fra Gorm Wisweh om, hvordan man kan opbygge en succesrig forretning.

- Vi er jo begge to iværksættere i hjertet, og selv om det er forskellige brancher, er der mange af de samme problemstillinger. Jeg kunne bidrage med viden om sådan noget som flow og prissætning, og jeg delte mit netværk med Heine.

- Han har flere gange spurgt mig, om jeg ikke ville være medejer. Men jeg har sagt, at jeg behøver ikke at have penge med i hans virksomhed for at give ham den hjælp. "Den får du bare som en god ven". Men her senest gav det pludselig god mening, at jeg skød penge ind, for Heine kunne godt bruge dem til at udvikle nogle konkrete del-elementer, beretter Gorm Wisweh.

Selv er han undervejs i venskabet blevet så glad for tang, at han har fået udviklet en pizza, hvor tang er en af ingredienserne.

Seaman Seeweed Chips er ikke den eneste investering, Gorm Wisweh har i fødevarebranchen ud over i pizzakæden Gorm's, som han selv etablerede i 2008. Han har også for nylig sikret sig fem procent i Frederiksberg-virksomheden Agrain, der arbejder med at gøre overskudsproduktet mask fra ølproduktion til en naturlig del af køkkenet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11