23948sdkhjf

Købmand kritiseres for at udnytte ledige i praktik

De kender betingelserne, og jeg har ikke råd til at betale dem, siger Rema 1000-købmand i Næstved.

Ifølge de papirer, som købmand Kristian Nielsen fra Rema 1000 i Næstved har udfyldt til Jobcenter Næstved, så har Helle Knudsen været en god, stabil og venlig medarbejder. 

Men alligevel har hun igennem det år, hvor hun har arbejdet op mod 30 timer om ugen i butikken, ikke fået løn, for hun er "kun" i praktik via jobcentret, og det giver nu anledning til ærgrelse fra jobcentret, kritik fra HK og en skuffet Helle Knudsen, fortæller sn.dk

Og sektorformand i HK Handel Sjælland, Helle Friis, forstår godt, at Helle Knudsen føler sig snydt. 

- Det lyder utroligt. Jeg bliver ked af det, når jeg hører om det. Noget tyder på, at han ikke vil betale for arbejdskraften, siger hun til avisen og tilføjer, at hun kender til mange lignende eksempler især i detailbranchen. 

Købmand Kristian Nielsen mener dog, at alle kendte til betingelserne for praktik i hans butik, som er, at han ikke har råd til at udbetale løn, og at der er minimal chance for et fuldtidsarbejde efter praktikken - til gengæld sender han praktikanterne videre med sit telefonnummer og en anbefaling, siger han. 

Kristian Nielsen forklarer desuden, at planen var, at Helle Knudsen skulle have én betalt dag om ugen, men at hun ikke nåede det, inden hun pludselig stoppede. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11