23948sdkhjf

Coop vil hjælpe grønne fødevareproducenter

Fra i dag kan alle danske fødevareproducenter, som har en konkret idé til et klimaforbedrende tiltag, ansøge om at blive en del af Coop Klimafunding og få rådgivning og mulighed for finansiering af et klimatiltag.

Målet med Coops nye initiativ er at støtte op om de fødevareproducenter, der er nysgerrige på eller allerede er i gang med at klimaoptimere deres virksomhed, men mangler sparring, viden eller økonomi for til at komme helt i mål, oplyser koncernen.

P.t. kommer mere end 90 procent af Coops klimaaftryk fra produktion af de varer, som sælges i butikkerne, og målsætningen i Coops klimaplan er at have nedbragt klimabelastningen fra fødevaresalget med en million tons i 2030.

- Vi oplever, at der allerede er rigtig mange producenter, der er i gang, og som ønsker at reducere deres klimaaftryk, men som måske er i tvivl om effekten af deres tiltag. Det håber vi at kunne imødekomme og sammen med virksomhederne blive meget klogere på, hvad der er den
rigtige løsning for lige netop dem, siger Nicolai Jæpelt, der er chef for Coop Crowdfunding.

- For danske fødevareproducenter kommer der ikke til at være en one-size-fits-all-klimaløsning, hvorfor den grønne omstilling skal understøttes af mange tiltag, der undervejs også skal give økonomisk mening for virksomhederne. Og netop derfor håber vi, at crowdfunding og finansiering af mindre tiltag sammen med Coops medlemmer kan være med til at accelerere den grønne omstilling, tilføjer han.

Frist 16. marts
Som en del af Coop Klimafunding vil eksperter fra den grønne tænketank Concito rådgive om udvikling og formidling af de enkelte virksomheders klimatiltag.

For at blive en del af Coop Klimafunding skal man sende en ansøgning med informationer om, hvordan man ønsker at klimaoptimere sin virksomhed eller sit produkt, og hvad man ønsker af sparring fra Coop og Concito. Ansøgningen skal sendes senest 16. marts.

De fødevareproducenter, der bliver godkendt, får tilbudt et skræddersyet forløb med tre workshops, der omhandler sparring, rådgivning og indsigt i grøn omstilling og crowdfunding.

Her vil Concito rådgive om udvikling og formidling af de enkelte virksomheders klimatiltag, mens Coops eksperter vil hjælpe
med viden om produktudvikling til detailhandel og forbrugere samt mulighed for finansiering gennem crowdfunding.

Fra 14. maj kan forbrugere via Coop Crowdfundings hjemmeside så støtte de enkelte klimatiltag.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.265