23948sdkhjf

Thise-direktøren om teknik: Jeg er meget overrasket

| Af René Wibholdt | Tip redaktionen om en historie

Den globale fødevareindustri snakker om udnyttelse af Big Data. Men sådan er det ikke hos Thise i Roslev, der ligger et godt stykke nord for Skive.

- Vi arbejder ikke med Big Data. Men vi arbejder med produktionsplanlægningssystemer, som er baseret på it og digitalisering, fastslår adm. direktør og medstifter Poul Pedersen.

Læs også: Thise-direktør: Aldrig har vi solgt så meget mælk

Og det er netop digitaliseringen, der har været den toneangivende driver hos Thise, og som på en lang række områder har været med til at skabe forbedringer i mejeriet.

- Vi har fået langt mere styr på vores indkøb af emballage og ingredienser, vi har reduceret vores varelager, vi er blevet langt mere effektive i produktionen, vi har mindsket både vores spild og CO2-udledning, og så har vi fået en lagt bedre leveringsevne, forklarer en tilfreds Poul Pedersen og understreger:

- Vi har aldrig før haft så meget styr på økonomien, som vi har haft de sidste år.

Han pointerer, at digitaliseringen er en nødvendighed, som for alvor har fået fat, efter at Thise byggede et nyt fuldautomatisk mejeri for godt 11 år siden. Processerne med fremstilling af primært økologisk mælk og ost er blevet strømlinede for at sikre konkurrencedygtighed, fuld dokumentation og sporbarhed. På samme tid har fuldautomatiserede pakkelinjer og palleteringssystemer samt selvkørende trucks skabt effektivitet og fjernet tunge løft og monotont arbejde i mejeriet.

Læs også: Thises nye plantedrik går snart i handlen

Thise, der har passeret en milliard i omsætning, hvoraf 25-30 procent går til eksport, beskæftiger ca. 250 medarbejdere. Væksten på toplinjen har de seneste tre år ligget på mellem tre og fem procent, og soliditetsgraden er kravlet over de 30 procent.

Processen ophører aldrig
Poul Pedersen siger lige ud, digitaliseringen åbner op for ny viden om produktionsprocesser, som igen åbner op for nye muligheder og veje til forbedringer.

- Det er en on going proces, der aldrig stopper, og som kræver store investeringer, påpeger han.

Fra 2017 til 2019 blev der således skudt mere end 150 mio. kroner i mejeriet, som er blevet udvidet med en ny bygning med fuldautomatisk højlager til emballage og plads til endnu mere osteproduktion. Lige nu bliver der arbejdet på at køre de nye aktiviteter ind.

Læs også: 50 millioner mælkekartoner bliver helt og aldeles baseret på træ

- Det er en hård proces at komme igennem. Der en masse små tilretninger, som tager tid og koster penge, siger Poul Pedersen.

I år lyder investeringsrammen på 25 mio. kroner, som bl.a. skal bruges på en ny poselinje til børneyoghurt samt et nyt automatisk mælkebehandlingsanlæg, hvor de 10 forskellige mælkevarianter skal varmebehandles.

Vil måle på alt
Mejeriets fokus på digitalisering smitter også af på sammensætningen af medarbejdere.

Hvor der for 10 år siden kun var en enkelt medarbejder, der havde med it at gøre, er antallet i dag oppe på en halv snes, hvoraf de syv arbejder med it, mens de sidste tre er controllere. It er organisatorisk placeret under økonomiledelsen hos Thise.

Læs også: Trump spænder ben for Thises populære Vesterhavsost

- For bare fem år siden havde jeg slet ingen idé om den vej, det ville gå med it og digitalisering her i Thise. Jeg er meget overrasket over udviklingen, og det er positivt. I dag kan jeg sige, at vi er vilde med it, digitalisering og automation. Det er fremtiden, siger Poul Pedersen.

Mejeriet barsler nu med en BI-strategi (et Business Intelligence-system som overbygning til det eksisterende økonomi- og administrationssystem, red.).

- Vi skal kunne måle på alle nøgletal, sådan at vi bliver endnu skarpere økonomisk og får det store overblik over alle produktionsprocesser, siger Poul Pedersen.

Mere om: Thise Mejeri
Hold dig opdateret med RetailNews
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Koncern bag to Michelin-restauranter i Danmark går konkurs

Efter flere år med underskud har koncernen bag restauranterne Kadeau drejet nøglen om.

Taskforce skal fordele medarbejdere i dagligvarebutikkerne

Små bryggerier finder nye corona-veje

Undgå opsigelser: Send medarbejderne på kursus i Digitalt Salg

Salget af vin og spiritus falder under coronaudbrud

HK Handel: Dispensation af lukkelov skaber utryghed hos butiksansatte

Nyhedsbrev

13.073 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Dagligvarehandlen får lov til at holde åbent i to ekstra dage i påsken

Regeringen lægger op til midlertidigt dispensation for lukkeloven.

Madklubbens ejer garanterer alle ansatte jobbet

Glutenfri bagerisucces har fordoblet omsætningen og vil nu bygge nyt

Købmænd: Husk at handle lokalt - også i påsken

Regeringen har delvist suspenderet lukkeloven med henvisning til corona-krisen

Udlejer: Lagkagehuset spiller hasard med sine ansatte

Gorm's-ansatte går kraftigt ned i løn

Landdistrikter: At sløjfe lukkeloven kvæler butikslivet på landet

Landdistrikternes Fællesråd advarer mod forslag, der er "gift for de små handlende på landet".

Minister afviser at ændre bagatelgrænse for tyveri af håndsprit

HK Handel: Absurd at sløjfe lukkeloven i påsken

Forslaget om at suspendere lukkeloven i påsken vækker forargelse i HK Handel.

Coop og Salling Group dybt uenige om lukketider i påsken

Kohberg lukker for bake-off

Caféer og barer skal betale mindst 10.000 for at trodse påbud

Regeringen vil skrue op for bøder til virksomheder, som holder åbent under coronaudbruddet i strid med påbud.

Hurtigt farvel: Ny Naturmælk-mælk droppet

1

Lagkagehuset vil heller ikke betale husleje

I går meddelte Bestseller, at man har indstillet huslejebetalingerne for april. Nu følger Lagkagehuset trop, ligesom Jysk også forsøger at få huslejen ned.

Ulovlige forhandlere sælger selvtests og medicin på nettet

1

Spiritusproducent vil lave enorm produktion af håndsprit

Flydende panodil kan nu kun købes på recept

Coop vil hjælpe mindre fødevarevirksomheder til salg via crowdfunding

Der er blevet langt mellem kunderne på de danske tankstationer

Ingen hjælp: Ny flødebollefabrik ramt af ekstremt dårlig timing

Paragraf kan komme kriseramte erhvervslejere til undsætning

Løvbjerg leverer det bedste resultat i 12 år

Huslejen udeblev: Nu skal det gamle Bazar Fyn have nye lejere

Butikker forsøger sig med Facetime og levering under coronakrisen

City Vejle har skabt en handelsplatform til den hårde tid

1

Salget udeblev, men det fandt ejerne en løsning på

Detailhandel går ind til coronakrisen med rekordhøj tomgang

Udlejere vil redde butikkerne ved at sænke huslejen

Ny Rema 1000-købmand bekymrer sig om Corona

Salling Group udbetaler en halv milliard til leverandører

Dåsemad i høj kurs - Tulip arbejder døgnet rundt

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Schneider Electric lancerer nye LK designstikdåser i høj kva

Sådan arbejder du hjemmefra uden besvær

Ubro SystemPac holder produktionen igang

Hold afstand – bare ikke når det gælder dialog og ledelse

10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør

EuroShop var en stor succes for CTcoin

Har du kunder i Nordtyskland?

Virtuelt tekstil event maj 2020

Corona Skilte og Folier?

Fødevareafsætningen i akut forandring

Onlinekursus i Butikkens budget

Løsning til mennesker med kommunikationsvanskeligheder

Producent søger leverandører af læder

Solen skinner

Desinficerende ozonbehandling

Virksomhed søger Ethanol 96% til desinfektion

Til virksomheder med udenlandske datterselskaber

Stille i produktionen? Brug tiden på energibesparelser

HCS tilbyder transport af medicin og medicinsk udstyr

Forbered dig til din næste messe lige nu i disse Coronatider

Virksomhed leverandører af antibakterielle produkter

Danmarks største lagerførende trælastforhandler opgraderer

Spar tid og øg effektiviteten med PALOMAT®

Når COVID-19 udfordrer, skaber standarder sikkerhed

Video: Hvad er Unified Commerce og hvorfor er det så vigtigt

Send til en kollega

0.141