23948sdkhjf

Ældre dropper kontanterne og omfavner MobilePay

Butikkernes pligt til at modtage kontanter er utidssvarende, mener Dansk Erhverv.

Mormor fisker ikke længere nydeligt foldede hundredkronesedler op af portemonnæen ved kassen i supermarkedet – hun betaler med sit kontaktløse dankort eller MobilePay.

Det skriver Politiken lørdag.

Nationalbanken dokumenterer i en ny analyse, at danskerne i høj hast er på vej væk fra kontant betaling i butikker og servicebranchen. På tværs af alle aldersgrupper bliver kun 16 procent af betalingerne nu klaret kontant.

- Men især de ældste borgere har ændret adfærd, og det er den ændring, der har drevet udviklingen de seneste år, siger Marianne C. Koch, chef for detailbetalinger i Nationalbanken.

I løbet af kun to år har de 70-79-årige nemlig halveret deres brug af kontanter: I 2017 brugte de ældre kontanter ved 4 ud af 10 betalinger. I 2019 var andelen nede på 2 ud af 10 betalinger .

Nationalbankens undersøgelse viser samtidig, at brugen af kontanter er lavere hos danskere, der har betalingsappen MobilePay på telefonen end hos befolkningen generelt.

6 ud af ti danskere i alderen 70-74 år har nu MobilePay, oplyser pressechef Peter Kærgaard fra det Danske Bank-ejede selskab.

- Gennem flere år har den stærkeste vækst i brugen af MobilePay været blandt de ældre aldersgrupper over 70 år. De var tøvende i starten, men de seneste år er det nærmest eksploderet, siger han til Politiken.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109