23948sdkhjf

Puma-direktør ny formand for Salling Group

Det er en international profil med dyb indsigt i detailhandel og solid baggrund i branding, der fremover også kan kalde sig bestyrelsesformand for Salling Group. Men der er langt fra tale om et nyt ansigt i landets største detailhandelsvirksomhed. Bjørn Gulden skifter nemlig titlen som bestyrelsesmedlem ud med formandsposten, så den nye formand har indgående kendskab til virksomheden.

Formand for Herman Salling Fonden, der ejer Salling Group, Jens Bjerg Sørensen siger om udpegelsen af 54-årige Bjørn Gulden til ny formand:

- Med Bjørn Gulden sikrer vi både kontinuitet og fokus på at videreudvikle Salling Groups stærke markedsposition og samtidig fastholde virksomhedens enestående driftsmæssige niveau. Som person skaber han resultater gennem involvering og tillid til organisation og ledelse, og eftersom Bjørn Gulden allerede har været en central del af bestyrelsen gennem flere år, har han derfor et grundigt kendskab til virksomhedens strategi og den stærke kultur, der kendetegner os.

Selv siger den nye bestyrelsesformand om sin tiltræden:

- Alle virksomheder inden for retail står over for en række afgørende valg i et særdeles dynamisk marked, og over de seneste mange år har Salling Group forberedt sig godt på fremtidige muligheder. Jeg ser derfor utrolig meget frem til at fortsætte samarbejdet med den øvrige bestyrelse, Salling Groups ledelse og virksomhedens mange passionerede medarbejdere, så vi sammen indfrier strategien og de mål, vi har sat for virksomheden, siger Bjørn Gulden.

I Danmark er Bjørn Gulden mest kendt for sin tid som CEO for smykkevirksomheden Pandora, inden han i 2013 rykkede til det globale sports- og fashionbrand Puma med hovedsæde i Tyskland.

Før dette gjorde Bjørn Gulden karriere hos en række andre kendte, internationale brands, heriblandt Adidas, Helly Hansen og Europas største skoforhandler Deichmann. Forud for sin erhvervskarriere var Bjørn Gulden aktiv elitesportsudøver som professionel fodboldspiller i den tyske Bundesliga og spillede på det norske landshold.

- Fra Salling Fondenes side er vi meget tilfredse med, at det er lykkedes at få Bjørn Gulden til at overtage formandsposten. Han besidder en unik forståelse for kunder og retail på tværs af markeder, opbygget gennem erfaring fra en række af verdens førende brands. Samtidig kender og forstår han dynamikkerne ved en langsigtet og tålmodig, men også krævende ejerstuktur som fondene, siger Jens Bjerg Sørensen, formand for Salling Fondene, der over to omgange i henholdsvis 2014 og 2017 tilbagekøbte Salling Group.

Bjørn Gulden afløser Nils Smedegaard Andersen som bestyrelsesformand for Salling Group, efter at Nils Smedegaard Andersen sidste år meddelte sin afgang efter 12 år på posten. Salling Group omsatte i 2018 for DKK 59,4 mia. og beskæftiger omkring 50.000 medarbejdere i Tyskland, Polen og Danmark.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125