23948sdkhjf

Også Naturmælk på vej med plantedrik

Også det økologiske mejeri Naturmælk i Sønderjylland er nu på vej med et plantebaseret produkt. Det kan meget vel komme i handelen i løbet af de kommende tre måneder.
'
Det skriver mejeri.dk, som har talt med Naturmælk-direktør Leif Friis Jørgensen.

- Selvfølgelig skal vi ind på et marked, som kan forventes at have sat sig på måske 10-20 procent af markedet for mælkeprodukter om 10 år, siger han til branchemediet.

Han lægger ikke skjul på, at det for Naturmælks ejere, en lang række landmænd, er et stort skridt at gå, når de ikke kun skal se sig selv som mælkeproducenter, men som fødevareproducenter, der leverer den primære del af råvarerne til en produktion af planteprodukter. De skal nu også til at levere økologisk korn og andre afgrøder.

Leif Friis Jørgensen oplyser til mejeri.dk, at Naturmælk samarbejder med en partner, der har udviklet et planteprodukt, men som ikke råder over det produktionsudstyr og den kapacitet, som Naturmælk har. Eksempelvis kan mejeriet bruge sine fire nye tappemaskiner. og udnytte dem maksimalt ved at kombinere mejeri og planter, nævner han.

Både Arla og Thise Mejeri er langt fremme med planer om at lancere plantedrikke, og de kommer formentlig begge på markedet med dem før Naturmælk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125