23948sdkhjf

Alle skal bruge butiksansatte: Behovet for vikarer steg natten over

Bekymrede danskere hamstrer fødevarer, og behovet for medarbejdere i detailbranchen er vendt helt på hovedet, fortæller vikarbureau.

Hele Danmark har været igennem en storm af de større de seneste par dage på grund af Covid-19.

En del arbejdspladser har sendt folk hjem for at undgå smittefare, og mange er bekymrede for, om dette vil betyde, at arbejdsmarkedet og økonomien vil gå helt i stå.

Men for at samfundet kan fungere, så skal butikkerne helst forblive åbne, og hos vikarbureauet Randstad oplever man lige nu en stor efterspørgsel efter vikarer til detailhandlen, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse.

- Alting er vendt på hovedet, og det er sket natten over, fortæller Nima Astanehdost, der er direktør for vikarbureauet Randstad, der formidler vikarer til detailbranchen og mange andre brancher.

Det handler blandt andet om, at der skal findes erstatninger for medarbejdere, der er i karantæne, men det handler også i høj grad om, at folk simpelthen hamstrer.

Tjekker nye medarbejdere
– Trods formaninger om ikke at gå i panik, så fik udmeldingerne fra regeringen i går mange danskere til at styrte ud i supermarkederne, og detailbranchen mangler folk i hele fødekæden til at imødekomme det behov, forklarer direktøren.

Behovet for vikarer gælder for hele fødekæden inden for detail, og det vil sige, at der er efterspørgsel efter både butiksassistenter, chauffører, lagermedarbejdere og så videre.

Hos Randstad screener man vikarerne for sygdom med spørgsmål, inden de bliver sendt ud, og Nima Astanehdost understreger, at alle bør gøre, hvad de kan for ikke at øge risikoen for smitte.

- Vi befinder os i en højest atypisk situation, og ingen kan sige, hvor længe det varer. Men jeg vil gerne opfordre til, at alle – herunder os selv og vores konkurrenter – tager de forholdsregler, der skal til, inden man sender nye medarbejdere ud på markedet, siger han.

Hos Randstad betyder det blandt andet, at kandidaterne bliver spurgt grundigt ind til, om de for eksempel har symptomer på hoste eller feber, og om de for nyligt har rejst i risikoområder som Norditalien.

Nima Astanehdost har dog kun ros til overs for håndteringen af situationen indtil videre.

- Jeg har ikke mødt en eneste, der har været sur eller følt sig uretfærdig behandlet. Alle vil gerne være med til at finde en løsning på de skrækkelige problemer, vi lige nu står over for, og alle udviser en høj grad af forståelse og solidaritet. Det kan vi da i hvert fald glæde os over, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109