23948sdkhjf

Corona: Butikskæder frygter for fremtiden

- Det er alvorligt. Altså rigtigt alvorligt, siger direktør for Indeks Retail, der blandt andet ejer Bog & Idé og Legekæden.

Efter statsminister Mette Frederiksen onsdag aften offentliggjorde de nye retningslinjer i forbindelse med coronavirus og "lukkede Danmark ned", har de danske supermarkeder oplevet et rykind uden lige. 

Men andre typer butikskæder frygter for den kommende tid, hvor det er sandsynligt, at en del færre mennesker vil bevæge sig ud for at shoppe. 

Det skriver Børsen

- Det bliver en økonomisk basker så det gør noget. Heldigvis er marts måned ikke højsæson for os, men det er alvorligt. Altså rigtigt alvorligt, siger adm. direktør Marianne Lyngby Pedersen fra Indeks Retail, der ejer blandt andet Legekæden, Bog & Idé og Boghandleren. 

Hun fortæller, at man allerede torsdag oplevede markant færre kunder i butikkerne, og at mange butikker ikke har en omsætningsbestemt husleje, og dermed er der faste regninger, der skal betales, uanset hvor mange kunder der er i butikkerne. 

Bestseller har torsdag meldt ud, at alle koncernens butikskæder, som Jack & Jones, Only og Vero Moda, holder åbent, mens kontorpersonalet er sendt hjem for at arbejde. Det samme gælder Søstrene Grene. 

Restaurant Flammen meddeler, at kæden lukker foreløbigt i 14 dage, og at 700 medarbejdere er sendt hjem. 

Og tøjkæden Marcus fortæller til Børsen, at kæden kun vil have én person på arbejde i hver butik i den kommende tid. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141