23948sdkhjf

Take-away: Corona får spisesteder til at tænke kreativt

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Restauranter i hele landet er begyndt at lancere take-away menuer for at kunne holde åbent under corona-epidemien.

Restauranter er begyndt at afvige fra deres traditionelle spisekort og i stedet lancerer de en mere prisvenlig take-away menu. På den måde kan gæsterne selv hente maden og nyde den derhjemme uden risiko for corona-smitte.

Læs også: Elektronikkæders salg er eksploderet

Det skriver Fagbladet 3F.

Det er den københavnske restaurant Italo Disco et eksempel på.

- Vi har mærket et betydeligt fald i antallet af gæster og bookinger på grund af corona, og derfor er vi begyndt at sende mad ud af huset. Ellers kunne vi risikere at brænde inde med en masse råvarer, siger Levent B. Engin, der er ejer og køkkenchef på Italo Disco.

Levent B. Engin fortæller, at de fredag solgte mellem 15 og 20 kuverter take-away pastaretter til en stykpris på 125 kroner. Det er langt fra, hvad restauranten plejer at tjene ind på en aftenservering, men det er stadig et lille plaster på såret.

Læs også: Madmarkeds omsætning brager frem

- Det er selvfølgelig rart at se, at folk er glade for initiativet og bakker op om os som restaurant. Men 15-20 kuverter er stadig ikke de helt store penge. Det gør måske, at tjeneren i restauranten kan få løn. Så jeg ved ikke, hvor lang tid vi kan blive ved. Det må tiden vise, siger han.

Levent B. Engin holder fortsat restauranten åben for servering. Dog med færre gæster og større afstand mellem bordene for at minimere smitterisikoen.

- Målet er at holde restauranten i gang så lang tid, som vi kan, siger han.

Også københavnske spisesteder som Kaptajn Restaurant og Slurp Ramen har på sociale medier reklameret for nye metoder, der skal holde restauranterne i gang.

Læs også: Samfundssind: Matas betaler lønkompensation tilbage til staten

Kaptajn Restaurant skriver blandt andet på instagram, at de den seneste tid har været nødt til at “gå i tænkeboksen”, og at de derfor nu gør det muligt for deres gæster, at købe ugens hverdagsret med hjem. Desuden er det også muligt for kunderne at købe vin to-go til en billigere pris.

- Det er vores største ønske, at vi ikke går i stå – hverken som restaurant, men heller ikke som samfund, skriver restauranten i opslaget.

Imens har Slurp Ramen lanceret deres egen ramen starter-kit. Så i stedet for at slubre den japanske suppe i sig på restauranten, kan gæsterne nu købe de nødvendige ingredienser som fond, toppings og nudler, så de kan lave deres egen ramen derhjemme.

Det er dog ikke kun i København, at restauranter og caféer satser på take-away under corona-epidemien. Hos Café Aas i Holstebro har man også valgt at give løsningen et skud.

Læs også: Lagkagehuset indrykker modsvar i aviser efter stormvejr

- Selvom der er karantæne, vil vi gerne have en fastholde-kontakt med vores kunder. Og det kan vi gennem vores take-away-menu, fortæller ejeren Jette Aas.

Hun mener, at der er stor interesse for initiativet blandt de faste kunder.

- Vi har sendt en del tapas-tallerkner og sandwich ud af huset, og folk virker meget glade for, at vi ikke lukker helt ned, siger hun.

Mere om: coronavirus | take away
Hold dig opdateret med RetailNews

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu
1

Momsen sat ned i Tyskland - grænsehandlen kan blive billigere

Kyllingewraps er kaldt tilbage

Easis har sat voldsomt fut under nyhederne

Orkla har købt Havrefras

Unge og gamle handler lokalt af forskellige grunde

Stryhns styrer stadig mod milliarden

Nyhedsbrev

13.123 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

30 nye medarbejdere til BilkaToGo i Hundige

Kassen er tom hos netsupermarked: "Vi har erkendt, at købmandsskabet bedst bor hos uddeleren"

Madmarkeds omsætning brager frem

Luksus-pizzakæde er konkurs i Danmark

1

Normal åbner 10 minibutikker i Feriedanmark

Rekordmange konkurrerer om hyldeplads hos Coop

1

Samfundssind: Matas betaler lønkompensation tilbage til staten

Matas er vendt tilbage med raketfart efter nedlukning, og nu betaler virksomheden hele sin lønkompensation tilbage med tak.

1

Lagkagehuset indrykker modsvar i aviser efter stormvejr

Beskyldninger om at sende penge fra statslige hjælpepakker i skattely har ramt Lagkagehuset den seneste tid.

20-årig bliver restaurantchef hos hurtigtvoksende burgerkæde

Dan Duck trækker Fødevarestyrelsen i retten - kræver "tocifret millionbeløb"

Coop reducerer sit samlede energiforbrug med over 20 procent

Mand stukket adskillige gange med kniv i 7-Eleven

Mindre pillepakninger er en succes i indsatsen mod selvmord

Fiskefabrik genåbner efter corona-lukning

Onlinesalg driver Matas frem - trods corona

Fleggaard-butik drejer nøglen om

Fødevarestyrelsen kommer efter beskidt Fakta-butik for tredje gang

Nu åbner to corona-sikrede drivhusrestauranter

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Tomatketchup er kaldt tilbage

Pizzeria-ejer tjente penge på at købe sine egne pizzaer

Til midnat blev den sidste mentolcigaret solgt i Danmark

Rekordmange nye øl tappes på dåse

1

Færre end normalt spiser ude trods restauranters åbning

Aarhusianske restauranter dropper buffeten

Bøtterne med bland selv-slik bliver åbnet igen

Restauranters åbning betyder intet uden gæsters købelyst

Der skal være to kvadratmeter per gæst på restauranter

Kunderne er blevet bedre til at huske at tage en pose med

Populær pantstation vender tilbage til Rødovre Centrum

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Bedre styring af dit lager? - gratis webinar

Håndspritstander incl håndsprit - Godt pakketilbud

Mere genanvendelse er ikke helt sort

GTS-institutternes teknologiske infrastruktur

Serie af webinarer målrettet life science sektoren

Små handlende får en ekstra hånd

Håndspritstander incl håndsprit - se her ;)

COVID-19: Standarder er essentielle for værnemiddel-logistik

Stender Entreprise bygger ungdomsboliger i Slagelse

Nem frokostordning

3D-print faciliteter baner vejen for grønnere fremstilling

Når der ikke må gå fisk i maskineriet

Brancheorganisationen EESPA: Vi skal holde handlen i gang

Unboxing – Er din indpakning værd at pakke ud?

Tal med medarbejderne om den nye hverdag

6 myter om lagerautomatisering

Spar 90% CO2 på dine transporter

Bannere i god kvalitet til en god pris

Butikker skal tage imod kontanter - også under Corona krisen

Skal du udveksle EDI med en eller flere detailkæder?

Miljørigtig emballage - nøglen til din e-handelssucces

Hvorfor skal du vælge refurbished, når du køber IT?♻

Messekit med spritstander U/B

Danmarks eneste producent af RC4-certificeret sikring

10 År SolutionWeb - Tak!

Send til en kollega

0.191