23948sdkhjf

Ansatte i fødevarebranchen får adgang til nødpasning

Aftalen om mulighed for nødpasning udvides, så den også omfatter alle ansatte i fødevarebranchen, herunder kassemedarbejdere.

Privatansatte i fødevarebranchen, der ikke er blevet sendt hjem, kan i løbet af kort tid få adgang til regeringens tilbud om nødpasning.

Det siger fødevareminister Mogens Jensen (S) til FødevareWatch.

- Fødevarebranchen er på lige fod med sundhedsvæsnet og ældreplejen nødvendig for, at samfundet kan fungere, og de ansatte er derfor betegnet som kritiske medarbejdere. Derfor skal de selvfølgelig også tilbydes nødpasning, siger han.

Ordningen om nødpasning blev meldt ud efter, at regeringen onsdag opfordrede alle forældre til at holde deres børn hjemme. Alle skoler og dagtilbud lukker mandag d. 16 marts og i foreløbigt to uger frem.

Ordningen kommer til at gælde for forældre med børn i 0-9 års alderen.

Tilbuddet kommer til at gælde for alle ansatte i fødevarebranchen, der på hver sin måde er ansvarlig for at få fødevarer ud i detailhandlen og til kunderne. Det omfatter derfor både slagterimedarbejderen, men også lastbilchaufføren og kassemedarbejderen.

- De ansatte spiller en stor rolle i forhold til, at befolkningen skal have mad på bordet, og det betyder alt for at få os igennem en svær tid. Det betyder, at rigtig mange mennesker i branchen bliver omfattet af ordningen, siger Mogens Jensen og understreger, at andre muligheder for børnepasning naturligvis skal være undersøgt i første omgang, før medarbejderen tyr til nødordningen.

Hvornår nødpasningen træder i kraft, og hvad omkostningerne fra ordningen bliver, ønsker Mogens Jensen endnu ikke at udtale sig om.

Der forhandles fredag omkring de endelige detaljer om ordningen mellem Kommunernes Landsforening, KL, og børne- og undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil.

Det vides ikke, hvornår den endelige aftale ligger klar.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.3