23948sdkhjf

B&O lancerer redningsplan for 175 millioner kroner - om året

B&O har sat en redningspakke i gang til en værdi af 175 millioner kroner om året, der skal redde virksomhedens skrantende økonomi.

Planen skal køres ind frem til regnskabåret 2021/22, hvor den forventes at være i fuld flor og altså spare virksomheden for de mange millioner årligt.

Det oplyser B&O i en selskabsmeddelelse mandag formiddag. 

En af de absolutte hovedpunkter i programmet er fyring af 115 medarbejdere, svarende til ca 10 procent af den samlede stab. Det er primært ansatte i Danmark med supportfunktion, der er blevet opsagt.

Det såkaldte ’omkostningsprogram’ er blevet godkendt af B&Os bestyrelse mandag morgen.

30 millioner kroner i Q3
Programmet er en del af en større redningsaktion, som B&O søsatte i december under den nye direktør Kristian Taërs kommando.

Programmet indeholder initiativer, der er sat gang "...for at forbedre selskabets finansielle performance gennem effektivisering af driften og investeringer i produktudvikling, salg og marketing", står der i meddelelsen fra B&O, der er sendt ud mandag. 

Programmet blev i fredags meldt fremskyndet, blandt andet fordi virksomheden har måtte nedjusteret forventningerne til resultatet af regnskabsåret 2019/20 på grund af den verserende corona-virus.

B&O oplyser, at de vil afsætte 30 millioner kroner til de omkostninger, der følger med omstrukturereingen. Heraf er tre millioner kroner øremærket aktiviteter i Q3.

Virksomheden oplyser, at redningspakken kommer ikke til at have økonomiske indflydelse i regnskabsåret 2019/20, der slutter 31. maj 2020.

Læs mere om: B&O
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125