23948sdkhjf

Ingen løsning: Jensens Bøfhus tættere på konflikt

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Nye forhandlinger om en ny overenskomst mellem 3F og Jensens Bøfhus er igen endt uden resultat. Bøfrestauranten vil gennemføre lock-out på mandag.

Selv ikke en forligsmand kan få Jensens Bøfhus og 3F Privat Service, Hotel og Restauration (PSHR) til at udrede uenighederne om, hvordan tjenere på bøfrestauranten skal aflønnes.

Læs også: Nu åbner to corona-sikrede drivhusrestauranter

Det er konklusionen, efter de to parter i dag var indkaldt til møde i Forligsinstitutionen. Fagforeningen havde efterlyst hjælp til at få mæglet mellem de to parter. Det skriver Fagbladet 3F.

- Vi er flere gange kommet med alternative tilbud til en aftale, men det er ikke lykkedes at blive enige, siger forhandlingssekretær fra 3F PSHR, Peter Lykke Nielsen.

Jensens Bøfhus ønsker at komme ud af sin overenskomst og har sendt lock-out varsel til sine ansatte om, at medlemmer af 3F vil blive forhindret i at møde på arbejde fra på mandag, den 23. marts.

Det sker, efter Jensens Bøfhus og 3F i flere måneder har forhandlet om en ny overenskomst for bøfkædens 700 medarbejdere.

Læs også: Jensens Bøfhus med plus for første gang i årevis

Jensens Bøfhus ønsker en overenskomst som restaurant Flammens. Her er den væsentlige forskel, at der i Flammens overenskomst ikke er nogen tjener-funktion, men i stedet en ”enhedsmedarbejder”, fordi der på Flammen ikke er bordservering, men buffet.

En enhedsmedarbejder bliver aflønnet med 20 kroner mindre i timen, end tjenerne på Jensens Bøfhus. Til gengæld ville køkkenmedarbejdere få en lønstigning på 4-5 kroner.

Ifølge direktør Anders Nicolaisen skyldes det et ønske om mere fleksibilitet, og at alle tjenere er ufaglærte, ofte studerende:

- Hvad angår det arbejde, der bliver udført, synes jeg, at det i højere grad minder om det arbejde, der udføres på Flammen og for den sags skyld på McDonald’s. Det er forkert at påstå, at det er faglært tjenerarbejde, har han udtalt i et interview.

Læs også: Færre end normalt spiser ude trods restauranters åbning

3F holder fast i, at der er væsentlig forskel på at udføre tjener-arbejde og at rydde af efter en buffet.

- Det er en rigtig ærgerlig situation, at en virksomhed med mere end 30 år med overenskomst vælger at svigte sine ansatte ved ikke at have kollektiv overenskomst, siger Peter Lykke Nielsen.

3F PSHR har endnu ikke varslet strejke eller sympatikonflikt som svar på restaurantens lock-out.

Hold dig opdateret med RetailNews

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Easis har sat voldsomt fut under nyhederne

1

Momsen sat ned i Tyskland - grænsehandlen kan blive billigere

Kyllingewraps er kaldt tilbage

Orkla har købt Havrefras

Unge og gamle handler lokalt af forskellige grunde

30 nye medarbejdere til BilkaToGo i Hundige

Nyhedsbrev

13.123 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Stryhns styrer stadig mod milliarden

Madmarkeds omsætning brager frem

Kassen er tom hos netsupermarked: "Vi har erkendt, at købmandsskabet bedst bor hos uddeleren"

Luksus-pizzakæde er konkurs i Danmark

1

Normal åbner 10 minibutikker i Feriedanmark

Rekordmange konkurrerer om hyldeplads hos Coop

1

Samfundssind: Matas betaler lønkompensation tilbage til staten

Matas er vendt tilbage med raketfart efter nedlukning, og nu betaler virksomheden hele sin lønkompensation tilbage med tak.

1

Lagkagehuset indrykker modsvar i aviser efter stormvejr

Beskyldninger om at sende penge fra statslige hjælpepakker i skattely har ramt Lagkagehuset den seneste tid.

20-årig bliver restaurantchef hos hurtigtvoksende burgerkæde

Dan Duck trækker Fødevarestyrelsen i retten - kræver "tocifret millionbeløb"

Coop reducerer sit samlede energiforbrug med over 20 procent

Mand stukket adskillige gange med kniv i 7-Eleven

Onlinesalg driver Matas frem - trods corona

Mindre pillepakninger er en succes i indsatsen mod selvmord

Fiskefabrik genåbner efter corona-lukning

Fleggaard-butik drejer nøglen om

Fødevarestyrelsen kommer efter beskidt Fakta-butik for tredje gang

En uge efter genåbningen: Politiet roser restauranter, cafeer og værtshuse

Tomatketchup er kaldt tilbage

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Pizzeria-ejer tjente penge på at købe sine egne pizzaer

Til midnat blev den sidste mentolcigaret solgt i Danmark

Rekordmange nye øl tappes på dåse

1

Færre end normalt spiser ude trods restauranters åbning

Aarhusianske restauranter dropper buffeten

Bøtterne med bland selv-slik bliver åbnet igen

Restauranters åbning betyder intet uden gæsters købelyst

Der skal være to kvadratmeter per gæst på restauranter

Kunderne er blevet bedre til at huske at tage en pose med

Populær pantstation vender tilbage til Rødovre Centrum

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Bedre styring af dit lager? - gratis webinar

Håndspritstander incl håndsprit - Godt pakketilbud

Mere genanvendelse er ikke helt sort

GTS-institutternes teknologiske infrastruktur

Serie af webinarer målrettet life science sektoren

Små handlende får en ekstra hånd

Håndspritstander incl håndsprit - se her ;)

COVID-19: Standarder er essentielle for værnemiddel-logistik

Stender Entreprise bygger ungdomsboliger i Slagelse

Nem frokostordning

3D-print faciliteter baner vejen for grønnere fremstilling

Når der ikke må gå fisk i maskineriet

Brancheorganisationen EESPA: Vi skal holde handlen i gang

Unboxing – Er din indpakning værd at pakke ud?

Tal med medarbejderne om den nye hverdag

6 myter om lagerautomatisering

Spar 90% CO2 på dine transporter

Bannere i god kvalitet til en god pris

Butikker skal tage imod kontanter - også under Corona krisen

Skal du udveksle EDI med en eller flere detailkæder?

Miljørigtig emballage - nøglen til din e-handelssucces

Hvorfor skal du vælge refurbished, når du køber IT?♻

Messekit med spritstander U/B

Danmarks eneste producent af RC4-certificeret sikring

10 År SolutionWeb - Tak!

Send til en kollega

0.172