23948sdkhjf

Butikskæder lukker på stribe

Flere detailkæder har set skriften på væggen og vælger nu frivilligt at lukke de fysiske butikker på ubestemt tid, før der kommer et eventuelt påbud fra myndighederne.

Fra kl. 10.00 onsdag har alle butikker med nær fysisk kontakt med kunderne, som frisører, tatovører og fitnesscentre, samt alle landets storcentre været lukkede i et forsøg på at inddæmme den coronapandemi, der netop nu hærger.

Tøjkæder som Moss Copenhagen og DK Companys mærkebutikker har lukket deres butikker, og onsdag formiddag meddeler H&M, at samtlige 112 butikker i Danmark lukker – altså ikke kun de butikker, som er beliggende i storcentre.

Også Ikea oplyser, at landets fem varehuse vil være lukket på ubestemt tid. Salling Groups to stormagasiner har også lukket dørene i for alle andre afdelinger end supermarkedet.

Flere butikker ventes at følge de nærmeste dage. 

Statsminister Mette Frederiksen (S) fremlagde på et pressemøde tirsdag aften nye retningslinjer og krav til virksomheder og danskernes færden. Disse tæller blandt andet:

  • Forbud mod offentlige arrangementer med flere end 10 personer.
  • Storcentre, natklubber, barer, restauranter og cafeer lukkes fra 18. marts kl. 10.00 og indtil videre til og med 30. marts. Restauranter og cafeer kan dog tilbyde take-away-løsninger.
  • Det samme næringsforbud gælder frisører, tatovørerer, solcentre, vandpibecafeer, fitnesscentre og lignende etablissementer med tæt kontakt mellem kunder.
  • Supermarkeder og apoteker vil stadig havde åbent og bør tilbyde mulighed for håndvask og desinfektion til kunderne.
  • Desuden skal der være fire kvadratmeter gulvplads pr. kunde for at mindske risikoen for smittespredning.
    (Kilde: Ritzau)
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141