23948sdkhjf

Danske Byggecentre: Branchen kan holde hjulene i gang

I en pressemeddelelse fra Danske Byggecentre roser brancheforeningen regeringens håndtering af corona-situationen, og opfordrer til, at man holder fokus på at holde hjulene i gang.

I en tid, hvor flere og flere andre funktioner er lukket ned, har byggebranchen en god mulighed for at holde gang i de økonomiske hjul. Det skyldes, blandet andet at mange aktiviteter foregår udendørs og at der er god mulighed for at efterleve myndighedernes anbefalinger om afstand og skærpet hygiejne, skriver brancheforeningen.

Byggeriet er som alle andre brancher afhængig af en stabil leverance af produkter, som kan omsættes og holde forretningen kørende.

Ifølge Danske Byggecentre er de danske byggecentre præget af store butiksarealer med god mulighed for at overholde myndighedernes anbefalinger, ligesom der findes et hav af drive-in haller, hvorfra det vil være muligt at betjene kunder stort set uden menneskelig kontakt. Kunderne har desuden mulighed for at afgive ordrer elektronisk, og centrene leverer ofte direkte til byggepladserne og byggeriet.

– I en tid hvor det private erhvervsliv kæmper med at holde forretningen oven vande og produktionen i gang, er det vigtigt at man fra politisk side ikke stopper den del af erhvervslivet som fortsat kan arbejde og producere. Her tænker jeg særligt på byggebranchen og alle relevante parter og leverandører. Byggebranchen beskæftiger mange mennesker og står for en stor del af den samlede danske økonomi. En yderligere svækket byggebranche vil være som gift for den økonomiske situation, udtaler adm. direktør Palle Thomsen

Foreningen peger på, at byggebranchen foruden corona-virus slås med lange ventetider på byggesagsbehandlingen ude i kommunerne. Det er derfor vigtigt, at kommunerne tager bestik af situationens alvor og arbejder behandlingstiderne i bund, så byggeriet ikke oplever unødig ventetid, der i sidste ende kan resultere i en forværring af den nuværende situation, lyder budskabet.  

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11