23948sdkhjf

Mikrobryggerier: Vi ved ikke, hvornår pengene kommer

Når der er indført forsamlingsforbud over hele landet, rammer det de små bryggerier hårdt, da barer og restauranter ikke har brug for deres øl.

Godt nok har regeringen indført hjælpepakker og kompensationsmuligheder. Men en rundringning til landets bryggerier, som Jyllands-Posten har foretaget, viser, at det ikke hjælper mikrobryggerne særlig meget. I hvert fald ikke til at starte med.

Eddie Szweda er direktør hos Midtfyns Bryghus og, det er en af de virksomheder, der ser udfordringer ved hjælpepakkerne.

- Problemet er lige nu, at vi først skal betale pengene til lønninger, inden vi en gang i fremtiden kan få dem tilbage. Det kan jeg godt holde til nu og her, men på et tidspunkt kommer jeg også i krise. Der har jeg en professionel bestyrelse og en økonomi-rådgiver, og vi har allerede lavet plan A, B, C, D og E, siger Eddie Szweda.

Hos Midtfyns Bryghus har man allerede fyret en medarbejder. Rundringningen til mikrobryggerierne viser, at regeringens hjælpepakker ikke kommer til at hjælpe på nuværende likviditetsproblemer. Derfor foreslår de, at regeringen i stedet tilbagebetaler moms fra sidste kvartal i 2019.

Oktober, november og december er nemlig branchens højtid, og udbetalingen af denne periodes moms vil kunne ruste bryggerierne i en svær tid.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093