23948sdkhjf

Glutenfri bagerisucces har fordoblet omsætningen og vil nu bygge nyt

Bare tre år efter at have etableret bageriet Nordic Gluten Free Bakery ved Klovborg i Midtjylland er ægteparret Laila Finding og Kaj Kjærgaard løbet tør for for plads.

Både mængden af glutenfrit brød og antallet af medarbejdere er steget eksplosivt, og parret har derfor besluttet at udvide med 1.260 kvadratmeter i en tilbygning til det eksisterende bageri.

- Vi er nu 13 fastansatte i produktionen, og vi har simpelthen ikke plads nok. Der er kæmpeudfordringer for os, og vi har for mange flaskehalse. Med den nye tilbygning får vi både et større bageri og mere lagerplads til frost, tørvarer og emballage, fortæller indehaver og direktør Laila Finding.

Hun ønsker ikke at gå i detaljer med virksomhedens omsætning, men oplyser, at den er fordoblet i løbet af det seneste år.

- Vores brød har simpelthen været en bragende succes, ikke mindst i efteråret og vinteren, nævner Laila Finding.

At det går stærkt fremad kan også ses i Nordic Gluten Free Bakerys regnskaber, som viser et overskud får skat på 2,1 millioner i 2019 mod 186.000 kroner året før.

Planerne om tilbygning skal først endeligt godkendes af kommunen, hvor politikerne dog allerede har vendt tommelen foreløbigt op Nu venter en offentlig høringsfase, og så håber Laila Finding, at spaden kan stikkes i jorden lige før sommerferien, coronakrise eller ej.

- Krisen gør jo det hele lidt usikkert, og vi har også selv oplevet en nedgang i salget på cirka 30 procent, for der er mange hoteller, caféer og restauranter blandt vores kunder. Dér er det hele jo gået fuldstændig i står, og vi får ingen ordrer overhovedet, siger Laila Finding, der gerne vil holde prisen på det nye byggeri for sig selv.

- Men det er mange penge. Det er trods alt både 1.260 kvadratmeter og et nyt fryseanlæg, konstaterer hun.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109