23948sdkhjf

Guldsmed frygter indbrudsbølge: To forsøg på én uge

Når alle er hjemme, kan indbrudstyvene ikke røve private hjem. Guldsmed frygter, at de nu i stedet kaster sig over små forretninger som hans.

Det er sværere at være indbrudstyv i private hjem, når vi alle sammen hele tiden er hjemme. Men betyder dét, at indbrudstyvene nu i stedet søger mod små forretninger, der er lukkede på grund af COVID-19?

I Randers har guldsmed Erik Sørensen ved Houmedens Guld, sølv og Ure i hvert fald haft hele to indbrudsforsøg den seneste uge.

- Det har været noget kanonslag-agtigt, de har brugt, for man kan se, der er papirstumper og sådan noget, de har spændt fast, fortæller Erik Sørensen, da Tv2 Østjylland taler med ham.

Natten til torsdag forsøgte tyve at sprænge hul i den sikrede rude ind til Houmedens Guld, Sølv og Ure i Randers. Det lykkedes dem ikke at få hul igennem guldsmedens særlige sikringsrude.

Men natten til søndag var tyveknægtene igen på spil. Denne gang med kraftigere sprængstof, der gav så voldsomt et brag, at det vækkede naboerne.

- Der lød et brag så jeg tænkte, at nu var tredje verdenskrig var brudt ud. Det var et kæmpe brag, men der var kun det ene, så jeg gik tilbage i seng igen, fortæller Arne Nielsen, der bor nær guldsmedeforretningen.

Det store brag gav et hul i ruden, men ikke ét, der var stort nok til at komme ind af, og tyvene havde derfor ikke held med at stjæle noget.

- Det trøster mig jo ikke, for jeg har stadig fået en udgift her på 15.000 kroner til en ny rude, lyder det fra en ærgerlig guldsmed.

Erik Sørensen frygter, at de to indbrudsforsøg er starten på en række af tyverier mod små butikker.

- Når jeg kigger på min rude, så kan jeg jo se at det ikke er professionelle tyve, der har været i gang. Det er amatører, der har været i gang her. Det er dem, der normalt stjæler fra private boliger og nu er alle hjemme, så der er ikke noget at komme efter der mere, siger han.

- Så er der kun os tilbage.

Derfor er Erik Sørensens opfordring til andre små butiksejere da også klar:
- Tøm jeres butikker og gem det væk, så I ikke frister en svag sjæl, siger han.

Ifølge Østjyllands Politi er der ikke sket en stigning i antallet af indbrud i virksomheder under COVID-19 lukningen.

- Den generelle tendens er, at der er sket en opbremsning i forhold til indbrud. Der er stadigvæk indbrud i private hjem og virksomheder, men antalsmæssigt ser vi en opbremsning, siger politiinspektør Martin Løye.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125