23948sdkhjf

Nu står grænsehandlen helt stille: Næsten alle er sendt hjem

Den 16. marts lukkede Danmarks grænser i, og det betød samtidig et farvel til den udbredte grænsehandel for danskere i Tyskland. 

Ejeren af Otto Duborg og Poetzch holder kun en butik åbent, og derfor er næsten alle medarbejdere sendt hjem, fortæller Fredericia Dagblad

I Tyskland kan man få refusion for hjemsendte medarbejderes løn, og derfor regner administrerende direktør Bernd Christiansen dog ikke med, at der vil ske fyringer. 

- Vi har ikke opsagt medarbejdere, og vi kommer ikke til at opsige medarbejdere. Alle er i job, men bliver aflønnet af statskassen. Det er en ordning, som skal forhindre, at der ikke går arbejdspladser tabt, forklarer han.

Han fortæller, at 150 ud af 160 medarbejdere er sendt hjem, og selv om butikkerne har enkelte tyske kunder stadigvæk, anslår han, at butikkerne har mistet mellem 85 og 90 procent af deres omsætning. 

Fleggaard ønsker ikke at fortælle om deres fald i omsætning, men Coop oplyser, at man stadig holder åbent i to ud af koncernens tre grænsebutikker i Tyskland. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156