23948sdkhjf

Apotekerne vaccinerer gratis mod lungebetændelse til efteråret

Vaccination mod lungebetændelse (pneumokok) skal fra efteråret være et gratis tilbud til alle, der er fyldt 65 år.

De danske apoteker indfører gratis vacciner mod lungebetændelse til efteråret.

Det fortæller Danmarks Apotekerforening i en pressemeddelelse. 

I dette forår tilbydes vaccinen til beboere på plejehjem samt personer, der er fyldt 65 år og har en kronisk lidelse som fx en lungesygdom, eller som af andre grunde er i særlig høj risiko for alvorlig pneumokoksygdom.

Det er lægerne, der står for den del. Det skal medvirke til at forhindre et overbelastet sundhedsvæsen under udbruddet af coronavirus i Danmark, ligesom det vil forbedre sundheden for den enkelte patient under epidemien.

Anden bølge i vaccinationsindsatsen skal starte til efteråret, hvor også andre grupper får tilbudt den gratis vaccine.

Det drejer sig bl.a. om alle, der er fyldt 65 år, samt andre grupper af særligt udsatte personer.

- Apotekerne står til efteråret klar til at hjælpe. Vi har gennem de seneste år vaccineret flere hundredetusinde danskere mod influenza og bidrager meget gerne til at vaccinere endnu flere. Vi kan i samarbejde med den øvrige sundhedssektor være med til at løfte danskernes immunforsvar og samtidig forhindre, at sundhedsvæsnet bliver overbelastet i en i forvejen svær tid, udtaler Apotekerforeningens formand Anne Kahns.

Målet er, at Danmark når 75 procent tilslutning for både pneumokokvaccination og influenzavaccination. Det er det mål, som WHO anbefaler for influenzavaccination til personer på 65 år og derover.

Apotekerforeningens formand påpeger, at apotekerne gerne bidrager til at sikre, at flere danskere bliver vaccineret mod både lungebetændelse og influenza.

Den netop overståede sæson for influenzavaccination har vist, at apotekerne kan hjælpe til med at få vaccinationsprocenten i vejret.

De erfaringer kan man overføre til vaccination mod lungebetændelse:

- I det seneste halve år har apotekerne formået at influenzavaccinere over 120.000 danskere i risikogruppen. Vores indsats har været med til at hæve vaccinationsraten herhjemme. 350 apoteker landet over var med i vaccinationskampagnen. Med den store tilgængelighed og tilbuddet om vaccination uden tidsbestilling i hele apotekets åbningstid har vi formået at nå ud til mange danskere, der ellers ikke ville være blevet vaccineret, siger Anne Kahns. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141