23948sdkhjf

FødevareDanmark: Hullede hjælpepakker presser virksomheder i knæ

Selv om ideen med regeringens hjælpepakker til erhvervslivet hilses velkommen, bliver det som dagene går også tydeligere, at der er huller i osten. 

Paraplyorganisationen FødevareDanmark bemærker, at også små og mellemstore virksomheder i fødevarebranchen bliver ramt af, at hjælpepakkerne ikke i tilstrækkelig grad hjælper pressede virksomheder.

- Selv om hjælpepakkerne selvfølgelig er sat i søen med de bedste hensigter, kan vi desværre konstatere, at der er så store mangler i pakkerne, at lige præcis de små og mellemstore fødevare-engrosvirksomheder befinder sig i en meget alvorlig situation, siger Leif Wilson Laustsen, formand for FødevareDanmark, i en pressemeddelelse.

Han henviser til, at også SMV Danmark har kritiseret hjælpepakkerne på en række punkter. Blandt andet, at de ikke tager højde for virksomhedernes medarbejderudgifter, der ikke er løn - som ATP og feriepenge. 

Fynsk engrosslagter har måttet fyre

Nørre Søby Slagteren i Nr. Lyndelse på Fyn har som følge af krisen måttet afskedige ni medarbejdere og sende fire hjem på lønkompensationsordningen, så der nu kun er seks ansatte tilbage.

- Det er rigtig fint, at der er kommet hjælpepakker. Dem er vi meget taknemmelige for. Men der er blevet malet så kraftigt med den brede pensel, at der er nogle helt konkrete områder, hvor vi slet ikke er dækket, hvilket er yderst alvorligt for en virksomhed som vores, siger direktør Ronni Black Nielsen i pressemeddelelsen.

Han henviser til det varelager, han som engrosslagter ikke kan afsætte til de nu lukkede restauranter og hoteller, han plejer at sælge til. 

- Lige nu er det udregnet sådan, at du får 50 pct. kompensation for 60-80 pct. omsætningsnedgang, hvorimod du får 80 pct. kompensation for 80-100 pct. omsætningsnedgang. Hvis du ligger på en omsætningsnedgang på for eksempel 75 eller 78 pct. , er der et kolossalt spring mellem de to muligheder for kompensation af de faste udgifter, og man kan kun frygte, at der er dem, som vil spekulere i at få så høj en kompensation som muligt, siger Ronni Black Nielsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11