23948sdkhjf

Designa-direktør trodser corona: ”Første kvartal er det bedste nogensinde”

Mens coronakrisen tvinger andre virksomheder til at sende medarbejdere hjem med enten lønkompensation eller en fyreseddel, står Designa i en markant anderledes situation.

- Det er surrealistisk, lyder det gentagne gange fra køkkenproducentens adm. direktør, Erik Høj.

- Det er vanvittigt, når man møder ”kolleger” andre steder, hvor alt er gået i stå, tilføjer han.

Designa havde i forvejen måttet indsætte nathold for at kunne følge med ordrerne, men nu bliver der skruet endnu mere op.

- Vi har travlt med travlt på. Vi udvider med yderligere folk på natholdet ved at rykke rundt i skemaet. Folk samler sig i bussen og løber hurtigere, fortæller Erik Høj.

De eneste, der er blevet sendt hjem, er de kontoransatte – og det er for at arbejde videre.

Tocifret vækst i indtjeningen
Første kvartal har budt på en vækst i indeksforholdet 120-130 i forhold til sidste år, har Erik Høj udtalt til Midtjyllands Avis.

- Det skyldes i al beskedenhed, at vi er lykkedes med at bygge gode butikker op, vi har en masse opgaver fra blandt andet almene boligbyggeriet, vi har god gang i større projekter, og i Norge har vi haft kraftig vækst gennem længere tid, forklarer Designas direktør.

- Og vi kommer ud med det bedst indtjenende kvartal nogensinde.

Corona-taskforce ser lyst på fremtiden
Erik Høj får jævnlige opdateringer fra sin landsdækkende taskforce, og her er stemningen ”overraskende positiv”. Fra Nordsjælland forlyder det endda, at der blev lukket flere ordrer i marts end i januar og februar – trods corona.

Ordrebøgerne er fyldt frem til uge 23. Men på et tidspunkt kan det blive trængt for Designa.

- Det kan både gå den ene og den anden vej. Vi kan godt klare os, selv om det går nedad. Vi er ikke en af dem, der får brug for statens støtteordninger. Det kan godt være, vi får brug for det om tre-fire måneder, så langt kan vi ikke se frem. Men det er en ordning til akut ramte virksomheder, og det er vi bestemt ikke, understreger topchefen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127