23948sdkhjf

Nu har 20.000 virksomheder søgt om lønkompensation

Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Med lønkompensationsordningen kan både store og små virksomheder med statens hjælp sende medarbejderen hjem med fuld løn i stedet for at fyre medarbejderen.

Den 28. marts havde tallet rundet 10.000.

Minister: En blandet følelse
Tidligere på ugen hævede regeringen og arbejdsmarkedet parter statens bidrag til 30.000 kr. per måned.

- Det er en blandet følelse at se, hvor mange der er søgt ordningen. På den ene side er jeg glad for at se, at så mange virksomheder har søgt lønkompensation, for det betyder, at ordningen virker og at rigtig mange medarbejdere har undgået en fyreseddel. Omvendt er det jo desværre også et udtryk for, hvor svær en situation, vi står i lige nu, siger erhvervsminister Simon Kollerup, der håber, at flere virksomheder kan få gavn af ordningen.

- Vi har i denne uge hævet statens bidrag til ordningen, og jeg håber, det betyder endnu flere arbejdsgivere søge lønkompensationen i stedet for at fyre folk, siger han.

Lønkompensationsordningen gælder fra og med 9. marts til og med 8. juni 2020. Virksomheder, der allerede har søgt om lønkompensation, er også omfattet af det højere støtteniveau fra staten.

I ordningen gives der følgende kompensation til virksomhederne:

  • Funktionærer: 75 % af de samlede lønudgifter, dog maksimalt 30.000 kr. pr. måned pr. fuldtidsansat.
  • Ikke-funktionærer: 90 %, dog maksimalt 30.000 kr. pr. måned pr. fuldtidsansat.

Medarbejdere behøver ikke være fuldtidsansatte, for at virksomheden kan søge om kompensation.

Fakta:

Ordningen gælder for alle private virksomheder, der lever op til en række kriterier - blandt andet:

  • Ordningen gælder for private virksomheder, der er ekstraordinært hårdt økonomisk ramt som følge af coronavirus/COVID-19, og som derfor står over for at varsle afskedigelser for minimum 30 % af medarbejderstaben eller mere end 50 ansatte.
  • Virksomheden skal betale fuld løn til medarbejderne i kompensationsperioden.
  • Medarbejderne skal afholde fem optjente feriedage, afspadseringsdage eller fridage uden løn i løbet af kompensationsperioden. Det gør sig dog ikke gældende for virksomheder, hvor der er aftalt lønnedgang i forbindelse med COVID-19.
  • Ordningen gælder også private fonde, foreninger og selvejende institutioner, hvis de modtager mindre end halvdelen af institutionernes ordinære driftsudgifter i offentlige tilskud.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.378