23948sdkhjf

Der corona-shoppes: - Vi ser mængder på niveau med jul og black friday

Hos PostNord oplever de lige nu en ekstra stor shoppelyst hos danskerne.

Selvom mange butikker holder lukket på grund af COVID-19, så sætter det ikke en stopper for danskernes shoppelyst.

Det kan de bekræfte hos PostNord, hvor de lige nu har ekstraordinært travlt.

- Siden landet begyndte at lukke ned, har vi set en stigning i nethandlen, som har givet rigtig mange pakker. Lige nu ser vi nærmest mængder på niveau med jul og black friday, siger Lene Reipuert, der er pakkechef hos PostNord, til TV2 Østjylland.

Det er særligt ved de danske pakker - altså dem som kan bestilles hos danske webshops - hvor stigningen er størst.

Af dem bliver der lige nu leveret 60.000 flere om dagen end normalt på denne tid af året. Det svarer til en stigning på op mod 40 procent.

- Vi er meget overraskede. Det var jo ikke noget, som vi kunne have set komme. Vi tror, at stigningen skyldes, at folk har fået mere tid og nogle behov, når de ikke kan gå i de fysiske butikker. Og så vil de nok også gerne støtte op om den lokale handel i den her tid, siger Lene Reipuert.

Det er dog ikke hele vejen rundt, at PostNord ser en stigning.

- I antallet af pakker fra udenlanske webshops har vi set et fald. Det tror vi skyldes, at danskerne ikke på samme måde som normalt tør at handle i de udenlanske webshops, da de kan være bange for, om pakken kommer frem på grund af foreksempel grænselukningerne. Dog er der samlet set fortsat en stigning på 10 procent i antallet af pakke alt i alt, siger Lene Reipuert.

Og travlheden mærker man altså også på landets pakkecentraler - blandt andet i Risskov ved Aarhus.

- Vi har måtte sætte sætte ekstra mandskab på pakkecentralen, fordi der er kommet så mange pakker, fortæller Lene Reipuert.

Østjyderne skal dog ikke være nervøse for, at det skaber længere leveringstid. Tværimod.

- Vi har ikke haft nogle udfordringer i Østjylland med at få bragt pakkerne ud. Folk er hjemme, så det er nemt at komme af med pakkerne, så vi slipper for at skulle to steder hen, så på den måde sparer vi tid i forhold til normalt, siger Lene Reipuert.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11