23948sdkhjf

Bagere deler corona-ideer i Facebook-gruppe

Danske håndværksbagere i hele landet hjælper hinanden gennem coronakrisen ved at dele gode råd og forretningsidéer, ikke mindst i en lukket Facebook-gruppe.

Det fortæller brancheforeningen BagerGruppens formand, Steen Friis Nielsen, som påpeger, at bagerne ofte er udfordret med nedgang i både deres butikssalg og deres engrossalg - og at mange desuden har caféer tilknyttet deres butik. Caféer, som de for tiden er tvunget til at holde lukket.

- For den enkelte bagermester kan det være svært at finde på nye forretningstiltag, men i en stor, dynamisk gruppe med mange bagermestre samlet blomstrer kreativiteten, og man bruger flittigt hinandens idéer. Hvis et medlem i Kolding, København eller Odense har fået en god idé, så kan det jo lige så godt komme alle de andre medlemmer til gode, nævner Steen Friis Nielsen.

Formanden har oplevet en heftig aktivitet på BagerGruppens lukkede Facebook-side.

- Det er særligt her, at man sparrer og vidensdeler med hinanden. BagerGruppens dna er netop, at sammen står vi stærkere, og det kommer virkelig til udtryk her under krisen, siger Steen Friis Nielsen.

Som eksempel på de idéer, der lige nu breder sig fra bageri til bageri, fremhæver han såkaldte do-it-yourself-kits. De er mange steder blevet et hit blandt forældre, der har brug for at aktivere børnene derhjemme.

Hindbærsnitter og tapas
- Folk kan for eksempel købe et kit til hindbærsnitter, hvor de får både dej, hjemmelavet marmelade og florsukker. Så skal de bare tilsætte vand til florsukkeret og ruller dejen ud med en kagerulle. Dén ide er der måske 20 af vores medlemmer, der har taget til sig, og jeg er selv en af dem, fortæller formanden, der driver Den Helt Rigtige Bager i Lyngby.

- Der er også lanceret et romkuglekit, hvor kunderne får dejen leveret med krymmel i fem forskellige farver. En anden idé er små tapastallerkener - mange af vores medlemmer sælger jo i forvejen sandwich og smørrebrød, og nu er flere begyndt at tilbyde frisk brød med for eksempel lidt laks og ost, tilføjer Steen Friis Nielsen.

Af ideerne fra Facebook-gruppen har han kun valgt den med hindbærsnitterne.

- Jeg er ikke personligt så hårdt ramt af coronakrisen, idet vi ikke sælger så meget engros. Men vi har da tabt 20-30 procent af omsætningen, siger Steen Friis Nielsen, der har omkring 50 ansatte, eller knap 20 omregnet til fuldtidsstillinger.

Cirka 130 selvstændige bagerier har valgt at stå sammen i BagerGruppen, som er en indkøbs- og udviklingsforening for selvstændige bagerier
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141