23948sdkhjf

Historisk comeback: Danish Crown ser eksplosiv vækst i indtjeningen

Danish Crown har det seneste halve år præsteret en så eksplosiv forbedring af indtjeningen, at slagterikoncernen nu er en suveræn nummer ét i Europa.

Det skriver Finans , som har nærstuderet data for de seneste seks måneders afregningspriser fra slagteriselskaberne i Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig og Spanien.

Fremgangen er drevet af et boom i eksporten til Kina, og det har gjort, at Danish Crown nu for første gang nogensinde opfylder sine egne indtjeningsmål, nævner mediet.

Den danske slagterikoncern har som mål, at den i gennemsnit skal tjene 83 øre mere pr. kilo svinekød end konkurrenterne i de nævnte lande. Det mål har Danish Crown hidtil ikke været i nærheden af, men i de seneste seks måneder er billedet skiftet bemærkelsesværdigt meget: Finans’ beregninger viser, at Danish Crown i halvårsperioden frem til 31. marts har afregnet 113 øre bedre end det vægtede gennemsnit af de udenlandske konkurrenter.

I den tilsvarende periode året før havde Danish Crowns en indtjening, der var 33 øre dårligere end konkurrenternes gennemsnit pr. kilo. Forbedringen på 146 øre er på årsplan 1,75 milliarder kroner værd på bundlinjen for selskabets andelshavere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.101