23948sdkhjf

Føtex donerer millioner af blomsterfrø til gavn for bierne

Der findes 288 forskellige arter af vilde bier i Danmark, og de har stor betydning for bestøvningen af vores afgrøder.

Men de vilde bier har det svært, og det får nu Føtex til at gå sammen med Økologisk Landsforening i en national indsats, der skal hjælpe de små dyr, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse. 

Føtex donerer millioner af blomsterfrø, som Økologisk Landsforening uddeler til 250 økologiske landmænd. På den måde kan hver landmand så 1000 kvadratmeter blomsterstriber på egen jord.

Det giver samlet omkring en kvart million kvadratmeter blomster, der bliver til ny føde for bier og andre bestøvere. Initiativet skal styrke bierne og i sidste ende også forsyningssikkerheden af mange fødevarer. Det fortæller Karin Helene Sommer, head of marketing i Føtex.

- Hvis vi mister bierne, mister vi mange af de dagligvarer, vi kender. Det gælder ikke kun honning, men også sunde fødevarer som frugt, bær, visse grøntsager, nødder og frø. Uden bierne kan de mange fødevarer ikke gro, og det kan i sidste ende true vores forsyningssikkerhed. Derfor er det helt naturligt for os at donere blomsterfrø i samarbejde med Økologisk Landsforening, så vi kan give bierne de bedste levevilkår, siger Karin Helene Sommer.

Blomsterfrøene til landmændene er dog ikke det eneste initiativ, der skal give bierne mere mad. 

I projektet Red bierne – Vælg økologi, som er støttet af Fonden for Økologisk Landbrug, vil der blive uddelt 30.000 gratis poser med blomsterfrø til danskere i Føtex-butikker landet over, fortæller Helle Bossen, chefkonsulent i Økologisk Landsforening

- Vi er glade for, igen i år, at kunne gøre en indsats for bierne sammen med Føtex, de økologiske landmænd og danskerne. Sidstnævnte får i år 30.000 poser blomsterfrø, så de også kan være med til at hjælpe bierne ved at så blomster i haver og altankasser. Samtidig opfordrer vi danskerne til at vælge økologisk. Naturen omkring de økologiske arealer er renere og rigere på blomster til bierne. Det skyldes især, at de økologiske landmænd ikke bruger syntetiske pesticider, siger Helle Bossen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109