23948sdkhjf

Konkursbølge truer: 4800 virksomheder forventer at måtte lukke

Nye tal fra Dansk Statistik og beregninger fra Dansk Erhverv tegner et dystert billede af de kommende måneder i dansk erhvervsliv. Det skriver Børsen.

I en undersøgelse foretaget bredt blandt lederne i danske virksomheder, vurderer hele 4800 inden for detailhandel og service, at der er meget stor risiko for, at de må dreje nøglen om i løbet af de næste tre måneder. Medtager man de erhvervsledere, der angiver, at der er ”nogen risiko” for en afvikling inden for de kommende tre måneder, lander tallet på 12.500 virksomheder.

Det er særligt rejsebureauer, hoteller og restauranter, der vurderer, at faren for konkurs er overhængende, men også virksomheder inden for ejendomsservice og rengøring samt en række rådgivningsvirksomheder forventer at knække nakken.

– Stiger antallet af konkurser voldsomt, så vil det i væsentlig grad kunne forværre den økonomiske krise. Et stigende antal konkurser vil øge ledigheden og føre til tab i den finansielle sektor. Samtidig vil et stigende antal konkurser også påvirke en lang række støtteerhverv negativt. En konkursbølge kan altså få en selvforstærkende negativ effekt på dansk økonomi, der kan være svær at bremse igen, siger Tore Stramer, cheføkonom i Dansk Erhverv til avisen.

Forsidefoto: Dansk Erhverv

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156