23948sdkhjf

Bestseller melder sig som hemmelig donor af 100.000 antistoftest

Koncernen Bestseller står bag en donation på 100.000 test for antistoffer mod coronavirus til Region Hovedstaden. Det oplyser regionen i en pressemeddelelse mandag.

Donationen var oprindeligt anonym, og Bestsellers direktør, Anders Holch Povlsen, har ikke ønsket, at han eller Bestseller skulle have opmærksomhed i forbindelse med donationen.

Men rygter om, hvor donationen kom fra, har fået Bestseller-topchefen til at stå frem.

- Vi ville gerne hjælpe forskningen i Covid-19 og tilbød de 100.000 testkit, så hospitalerne kunne komme i gang med at antistofteste medarbejderne og samtidig bidrage med en vigtig forskning i udviklingen af immunitet. 

- Men med de seneste dages medieomtale og spekulation i hemmelige kinesiske donationer, så har vi altså valgt at melde os på banen, siger Anders Holch Povlsen i pressemeddelelsen.

Der har været stor usikkerhed om, hvor pålidelige de enkelte test er til at påvise antistoffer i blodet. 

De donerede test fra den kinesiske producent Livzon blev kvalitetssikrede af 12 danske forskere. Konklusionen var, at de var brugbare.

Efterfølgende har regionerne lagt en ordre på 1,4 millioner testkit fra Livzon, som blev sendt ud til regionerne i sidste uge.

Statens Serum Institut har vurderet, at testen fra Livzon har en sensitivitet på 77 procent, hvilket er for lavt til, at instituttet vil bruge den.

Anders Holch Povlsen understreger, at han ikke har økonomiske interesserer i Livzon, og at Bestseller ikke har noget at gøre med den opfølgende ordre fra regionerne. 

/ritzau

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11