23948sdkhjf

Ny TCM-direktør tiltrådt i fremgangskvartal

Med en omsætningsvækst på 1,8 pct. blev første kvartal nogenlunde som forventet hos TCM Group, der står bag Tvis, Svane Køkkenet, Nettoline og Kitchn.

Det viser koncernens netop offentliggjorte kvartalsrapport.

I årets første tre måneder solgte virksomheden køkkener for 254,2 mio. kr., sammenlignet med 249,7 mio. i samme periode i 2018, mens resultatet i perioden til gengæld er faldet med knap en million og dermed endte på 22,6 mio. kr.

- I 1. kvartal 2020 vækstede omsætningen organisk med 1,8 pct. i overensstemmelse med forventningerne. 1. kvartal 2020 sammenlignes med et usædvanligt stærkt 1. kvartal sidste år med 17 pct. omsætningsvækst. Væksten var drevet af B2C markedet indenfor branded stores og non-branded gør-det-selv butikker i både Danmark og Norge, udtaler adm. direktør Torben Paulin i en selskabsmeddelelse knyttet til kvartalsrapporten.

Suspenderede forventninger
Sidst i marts suspenderede køkkenkoncernen på baggrund af coronaudbruddet sine forventninger til året.

Coronaen har dog kun haft en ”begrænset effekt” på årets første kvartal, og Torben Paulin peger på, at TCM i kraft af sin rolle som ordreproducerende virksomhed kan finde en vis ”betryggende visibilitet” for årets andet kvartal i sin ordre-pipeline. Det er imidlertid ikke nok til, at der endnu kan sættes tal på forventningerne til det fulde regnskabsår.

- Grundet den fortsatte usikkerhed vedrørende den mellemlange til langsigtede effekt, er vi ikke i stand til nøjagtigt at vurdere størrelsen af denne effekt. Vi vil kommunikere forventninger, når vi har mere visibilitet. Vores setup er fleksibelt, hvilket gør det muligt for os at justere vores produktion og omkostningsbase til efterspørgselssituationen og derigennem sikre langsigtet rentabilitet, slår Torben Paulin fast.  

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078