23948sdkhjf

Restaurationsbranche: Mindre afstand gør kæmpe forskel

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Et afstandskrav på en meter i stedet for to vil betyde kraftig øget kapacitet i restauranterne.

Sundhedsstyrelsen anbefaler nu en meters afstand i stedet for to mellem mennesker i langt de fleste tilfælde. Den ændring modtages med kyshånd hos Horesta, brancheorganisation for hotel-, restaurant- og turisterhvervet.

Læs også: Elektronikkæders salg er eksploderet

Direktør Katia Østergaard kalder det fornuftigt, at Sundhedsstyrelsen har kigget mod udlandet. Blandt andet i Norge har en meters afstand været det gældende princip.

- Så jeg er rigtig glad, siger Katia Østergaard.

Katia Østergaard fremlægger et eksempel: Hvis der er et krav om to meters afstand på restauranterne, vil det i langt de fleste tilfælde reducere kapaciteten med 60-80 procent.

Hun siger, at man ikke helt kan gøre regnestykket op for, hvor meget mere kapacitet en meters mindre afstand vil give.

Læs også: Madmarkeds omsætning brager frem

Men det er "en del", siger hun.

Der er dog også andre parametre, der spiller ind.

Eksempelvis reglerne for hvor mange mennesker der må være per kvadratmeter.

I Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger står der ikke noget om kvadratmeterkrav.

Læs også: Samfundssind: Matas betaler lønkompensation tilbage til staten

Der bør man individuelt gå ind at se på brancherne, og hvad der giver mest mening, mener Katia Østergaard.

Der bør ikke være behov for samme kvadratmeterareal alle steder, siger hun.

- Vi er meget forskellige brancher, og derfor skal det styres på forskellig vis, siger Katia Østergaard.

Anbefalingerne er dog ikke gældende retningslinjer endnu. De er faglige sigtelinjer, som skal implementeres under gældende love og regler i takt med genåbningen af samfundet.

Læs også: Lagkagehuset indrykker modsvar i aviser efter stormvejr

Katia Østergaard oplyser, at Horesta i den kommende uge er inviteret til et møde med erhvervsminister Simon Kollerup (S), hvor nærmere detaljer skal diskuteres. 

I Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger lyder det også, at der skal være et endnu større fokus på hygiejne.

/ritzau/

Hold dig opdateret med RetailNews

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Easis har sat voldsomt fut under nyhederne

1

Momsen sat ned i Tyskland - grænsehandlen kan blive billigere

Kyllingewraps er kaldt tilbage

Orkla har købt Havrefras

Unge og gamle handler lokalt af forskellige grunde

30 nye medarbejdere til BilkaToGo i Hundige

Nyhedsbrev

13.123 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Stryhns styrer stadig mod milliarden

Madmarkeds omsætning brager frem

Kassen er tom hos netsupermarked: "Vi har erkendt, at købmandsskabet bedst bor hos uddeleren"

Luksus-pizzakæde er konkurs i Danmark

1

Normal åbner 10 minibutikker i Feriedanmark

Rekordmange konkurrerer om hyldeplads hos Coop

1

Samfundssind: Matas betaler lønkompensation tilbage til staten

Matas er vendt tilbage med raketfart efter nedlukning, og nu betaler virksomheden hele sin lønkompensation tilbage med tak.

1

Lagkagehuset indrykker modsvar i aviser efter stormvejr

Beskyldninger om at sende penge fra statslige hjælpepakker i skattely har ramt Lagkagehuset den seneste tid.

20-årig bliver restaurantchef hos hurtigtvoksende burgerkæde

Dan Duck trækker Fødevarestyrelsen i retten - kræver "tocifret millionbeløb"

Coop reducerer sit samlede energiforbrug med over 20 procent

Mand stukket adskillige gange med kniv i 7-Eleven

Onlinesalg driver Matas frem - trods corona

Mindre pillepakninger er en succes i indsatsen mod selvmord

Fiskefabrik genåbner efter corona-lukning

Fleggaard-butik drejer nøglen om

Fødevarestyrelsen kommer efter beskidt Fakta-butik for tredje gang

En uge efter genåbningen: Politiet roser restauranter, cafeer og værtshuse

Tomatketchup er kaldt tilbage

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Pizzeria-ejer tjente penge på at købe sine egne pizzaer

Til midnat blev den sidste mentolcigaret solgt i Danmark

Rekordmange nye øl tappes på dåse

1

Færre end normalt spiser ude trods restauranters åbning

Aarhusianske restauranter dropper buffeten

Bøtterne med bland selv-slik bliver åbnet igen

Restauranters åbning betyder intet uden gæsters købelyst

Der skal være to kvadratmeter per gæst på restauranter

Kunderne er blevet bedre til at huske at tage en pose med

Populær pantstation vender tilbage til Rødovre Centrum

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Bedre styring af dit lager? - gratis webinar

Håndspritstander incl håndsprit - Godt pakketilbud

Mere genanvendelse er ikke helt sort

GTS-institutternes teknologiske infrastruktur

Serie af webinarer målrettet life science sektoren

Små handlende får en ekstra hånd

Håndspritstander incl håndsprit - se her ;)

COVID-19: Standarder er essentielle for værnemiddel-logistik

Stender Entreprise bygger ungdomsboliger i Slagelse

Nem frokostordning

3D-print faciliteter baner vejen for grønnere fremstilling

Når der ikke må gå fisk i maskineriet

Brancheorganisationen EESPA: Vi skal holde handlen i gang

Unboxing – Er din indpakning værd at pakke ud?

Tal med medarbejderne om den nye hverdag

6 myter om lagerautomatisering

Spar 90% CO2 på dine transporter

Bannere i god kvalitet til en god pris

Butikker skal tage imod kontanter - også under Corona krisen

Skal du udveksle EDI med en eller flere detailkæder?

Miljørigtig emballage - nøglen til din e-handelssucces

Hvorfor skal du vælge refurbished, når du køber IT?♻

Messekit med spritstander U/B

Danmarks eneste producent af RC4-certificeret sikring

10 År SolutionWeb - Tak!

Send til en kollega

0.174